© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

mandag 4. mai 2020

Nedleggingsvarsel

Bloggen min legges ned. Det er nå bestemt, for den er ikke lenger anonym på jobb. Men det er tross alt nesten ti år av mitt liv som er skrevet ned som en slags dagbok, og det føltes leit å bare skulle slette alt uten å ta vare på annet enn bildene på harddisken. Derfor lette jeg etter en måte å få skrevet bloggen ut på, og fant Blogg till bok

Det er en nettside hvor man kan bestille bok/bøker av sin blogg eller instagramkonto på en veldig enkel måte. Ved å velge portal og skrive inn adressen til bloggen, kom jeg til et skjema hvor jeg valgte start- og stoppdato for bøkene. Dette var trinn 1, og når man trykker 'fortsett' her, laster siden inn informasjon fra bloggen. På trinn 2 kan man velge (eller velge vekk) de innleggene man ønsker. På trinn 3 velger man bokomslaget, med tittel, undertittel og baksidetekst, sidetall eller ikke etc. Siste trinn er godkjenning av boka og valg av rygg.

Jeg laget bøker av de fem første årene av bloggen, og er igrunnen veldig fornøyd. Det ble fire bøker av det, og jeg fjernet alle innlegg som kun var en videosnutt. I tillegg hadde jeg gått gjennom blogginnleggene og fjernet endel lenker og ikke-fungerende bilder. Ettersom jeg hadde valgt innstillingen om at nytt blogginnlegg skulle komme på ny side (i motsetning til løpende innlegg), prøvde jeg trekke sammen enkelte bilder og tilpasse rom mellom tekst og bilder. På forhåndsvisningen i trinn 4 kunne man se hvordan boka ble seende ut, og der prøvde jeg unngå blanke sider (bl.a. pga mye rom under innleggene) eller en setning eller to øverst på siden og resten blankt.

Dette virket bare sånn måtelig dessverre, da jeg mener å ha luket ut slike skjønnhetsfeil i forhåndsvisningen, men de dukket likevel opp i den fysiske boka. Jeg er likevel godt fornøyd med produktet og muligheten til å bevare min digitale dagbok fysisk når jeg snart sletter alt.

De første årene er allerede nesten helt borte.

Rødhettes verden 2010-2014. De første fem årene.
Mitt første blogginnlegg.

Fotografiene gjengis godt i boka.
Til tross for redigering kom likevel tomme sider ...
... eller sider med ett ord på.
Baksiden av bøkene.

4 kommentarer:

 1. Ja, bloggen her er også som en dagbok og jeg forstår godt at du vil ta vare på tekstene.

  Så synd for oss som leser at du avslutter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Send meg en e-post eller melding på facebook, så gir jeg deg beskjed om jeg starter opp igjen en gang. :)

   Slett
 2. Trist at du gir deg, men så flott at det går an å ta vare på alt i bokform:) Det er jo en kjempejobb som er lagt ned gjennom mange år. Fint å kunne bevare som dagbøker:) Lykke til videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for godord! :) Hvis du sender meg en e-post eller melding på facebook, så kan jeg gi deg beskjed om jeg starter opp igjen en gang. :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...