© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

lørdag 21. desember 2019

Desember så langt

Allerede langt uti desember og jula sniker seg nærmere som et ullteppe. Jeg som var så flink til å skrive i november, klarte altså ikke følge helt opp denne måneden. Jeg hadde til og med tenkt å ha en liten gi-bort! Den får jeg ta utpå nyåret i stedet.


Juleforberedelsene er på sitt mest intense i disse dager. Jeg har laget krumkaker til meg selv og til min far. Det gjorde jeg helt i begynnelsen av måneden. Det har vært flere julekonserter med koret mitt, og vi har øvd inn to helt nydelige norske sanger av DumDum Boys og Anne Grete Preus. To julebord har jeg vært på, både med jobben og med koret. Og jeg har trent littegranne på treningssenter.

Littegranne. Jeg har hatt to PT-timer og én egentrening. Etter første PT-time var jeg helt slakt i beina, men som en kollega så sympatisk skrev på facebook: "Det er ikke skikkelig ille før du må gå baklengs ned trappene!". Så ille ble det heldigvis ikke, men jeg kjente at jeg hadde brukt muskler det var lenge siden sist.

En kollega foræret meg forresten noen stiklinger for et par uker siden. Hun hadde rappet noen grønnrennestiklinger fra jobb for et par år siden, tror jeg, og nå var det på tide å ta stiklinger av dem igjen. Det skal visst være en enkel plante å holde, men jeg har aldri hatt grønnrenne før og er usikker på hvordan de takler min noe lempfeldige behandling. De står nå ihvertfall i jord nå og lever fortsatt.

Grønnrennestiklinger.
Forrige helg lagde jeg syltet rødløk til meg selv, min far og til jula. Det er et lite løkhelvete å kutte opp, men stort sett verdt det. For ikke å snakke om hvor enkelt det er! Bortsett fra løkkuttingen da. Neste år må jeg kanskje finne frem skibrillene.

Syltet oppned-løk.
Denne jula har jeg lagd ekstra mye arbeid for meg selv. Bror min og familien hans kommer nedover fra Oslo i år. De skal heldigvis ikke bo hos oss, men julaften feires her. Far min er selvskreven julegjest, naturligvis. Så julaften blir vi syv stykker. Mannen fikser julemiddagen, mens jeg står for dessert og snack. I år blir det enkelt: Ferdig riskrem fra butikken med valgfri rød saus til.

Men ikke nok med at julaften skal feires hos oss, jeg har tatt på meg en annen av mors juletradisjoner for første gang. Koldtbord på 2. juledag! Jeg skal lage tomatsild og aspikk (kabaret, som det kalles i andre deler av landet) denne helgen, samt at bordet skal ha gome, røkelaks, eggerøre, diverse kjøttpålegg, kokt egg, ost, potetsalat og diverse garnityr. Det meste kjøpes ferdig, men jeg har fått min bror og kona til å fikse eggerøren. Det ene glasset med syltet rødløk skal også på bordet den dagen. Åtte stykk blir vi!

Og så en siste ting jeg skal prøve meg på som nytt av året. Vi ertet mor litt for det, for hun lagde det hvert år. Delfiakake. Mektig, fyldig og småspist. Jeg har handlet ingrediensene og den minste silikonformen jeg fant. Det holder jo oftest med ett stykke og det er jo ikke akkurat helsekost.

Julekort har jeg ikke kommet til ennå. Nå har det begynt å ramle inn noen i postkassa, så jeg må få fingeren ut og pennen frem. De rekker nok ikke frem før jul, gitt. Julegavene, derimot, er jeg så godt som i havn med. Skulle kanskje bare hatt en liten ekstra ting til far.

Denne helgen skal jula installeres. Alt skal handles inn, inkludert juletreet som skal pyntes. Gulv og tøy vaskes, steder støvtørkes, juleduker og en haug pynt plasseres. Massevis skal ryddes vekk, akvariet slamsuges, filterpumpa rengjøres, vannet byttes og testes. Mandag kveld, lillejulaftenskvelden, skal tilbringes på jobb - men deretter er det fri helt til fredag kveld. Da begynner nattevaktshelgen min.

Vi har forresten hatt personalmøte på jobb nylig. Der fikk vi vite at vi må løpe fortere, jobbe smartere og være mindre syke. Mer penger og flere hoder får vi ikke. Tvert i mot skal vi sannsynligvis miste noen hoder. Man blir ikke akkurat motivert av slikt. Vi har hatt en 20% aktivitetsøkning siden 2011, men ikke fått mer ressurser. Hurra for å drive helsevesenet som butikk.

2 kommentarer:

  1. God jul ønskes deg og familien:)

    SvarSlett
  2. Det høres ut som god arbeidsfordeling og jeg er sikker på at både julaften og 2.dag ble koselige!Hektisk desember har ført til lite blogglesing. Det er litt seint å ønske deg god jul, så jeg får ønske deg god vakthelg i stedet:)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...