© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

mandag 30. september 2019

Litt om september

September er så godt som over, og har det egentlig skjedd noe særlig siden august? Ikke så mye. Livet går sin vante gang og jobben krever sitt. Jeg har hatt studenter som haleheng en del ganger, og det er igrunnen ganske hyggelig. Koret mitt har sunget Elvis-gospel sammen med Ackles, Flaata og Busk (sangene er endelig i ferd med å gå ut av hodet mitt) og jeg har sagt ja til å fortsette i et lokalt styre (går greit så lenge leder og kasserer fortsatt er med). Svigers var forresten på besøk i slutten av august, noe som var veldig hyggelig, selv om jeg var nødt å jobbe mens de var her. Og denne helgen ble mors 2 års dødsdag markert med lys på graven.

Vi har fått oss ny servant, speilskap og høyskap på badet i andre etasje. Den gamle dobbeltservanten var i ferd med å sprekke, så det var på høy tid å oppgradere. Etterpå ble baderomstaket pusset og malt av mannen. Det var også på høy tid. Malingen flasset verre. Ordentlig fint er det blitt!

Jeg har høstet endel tomater fra pallekarmdrivhuset, selv om det ser ut som et flykræsj inni der. Tomatplantene vokste til taket og begynte å slå krøll på seg, noen lente seg ned mot bakken og tomatene har igrunnen vært litt småvriene å få tak i. Gulrøttene har sterkt varierende størrelse, fra kraftige 10 cm til puslete 3 cm. Det står fortsatt mange igjen, for jeg har bare trukket opp noen få stikkprøver. Den største spiste jeg, og smaken er godkjent. De fleste tomatene er det forresten min far som har fått, selv om mannen også har forsynt seg av dem jeg har tatt inn. Selv har jeg holdt meg til de gode og søte og store druene som er i butikken for tiden. De gjør seg godt i matpakka!

I går, søndag, var det fint vær ute, så da tok vi en høstrydding på verandaen og satte plantene inn langs husveggen, plasserte heucheraene på skrå for drenering og reddet inn keramikkrukkene slik at ikke frosten skal ødelegge dem.

Flykræsj. Gulrotrekka er bakerst. Smart valg.
Et par små gulrøtter.

2 kommentarer:

  1. Mitt bed ned tomater se også ut som et flykræsj-krater..

    SvarSlett
    Svar
    1. Godt å høre at jeg ikke er alene om rotet. :D

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...