© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

torsdag 1. august 2019

Hverdag igjen

Ferien er over og vi er tilbake på jobb, begge to. Mannens ferie ble litt amputert da vi kom tilbake fra hans hjemby etter første ferieuke. Han fikk nemlig plutselig time til en operasjon i nesa, bare ei drøy helg å grue seg på og plutselig var operasjonen over og han satt helt utslått i ei uke. Det er ingen overdrivelse, heller. Første døgnet sov han nesten hele tiden, helt utslått av narkose og smertestillende som han var. De neste seks dagene var det ikke særlig mer sprell i ham, men vi var innom sykehuset igjen etter to dager for å få fjernet de 8 cm lange tampongene som var dyttet inn i neseborene hans. Halvannen uke etter operasjonen fjernet de et par skillevegger inni der som skulle hindre at ting ikke grodde sammen som ikke skulle gjøre så.

Han fikk sykemelding og feriedagene til gode. Jeg fikk bare forkjølelse og kjedet meg mens han halvsov i stresslessen foran TVen. Den ble han forresten passe lei av etter å ha tilbrakt ei uke der. På grunn av nosejob'en klarte han ikke ligge flatt, og fant ut at det var bedre å tilbringe natta sånn halvveis sittende. Jeg fikk ihvertfall ei snorkefri uke - aldri så galt!

Pallekarmveksthuset har gått helt amok i sommer. Plantene vokser uten hemninger og har ikke vett til å stoppe når plassen begrenser seg. Det betyr at tomatplantene mine snart slår knute på seg, men de mistrives ikke verre enn at jeg ser en hel haug av tomatkart. Heter det kart når det er snakk om tomater? Jeg får ihvertfall en brukbar avling, så vidt jeg kan se mellom bladene. Plukksalaten stanger også hodet i taket, men der måtte jeg luke vekk litt råttent materiale, så det er ikke så veldig mye å hente der lenger. Likevel ikke verre enn at jeg hadde hjemmedyrket salat på nistepakka disse nattevaktene etter ferien. Spinaten vokste også godt, men de ble så vasne innen vi var tilbake fra ferien at jeg røsket dem vekk slik at salaten heller skulle få boltre seg bedre.

Før ferien byttet og flyttet vi varmtvannstanken. Den var rundt 18 år gammel, så det var nok greit å få en ny. Tanken står sammen med vaskemaskin/tørketrommel og utslagsvask bak skyvedører på det ene baderommet vårt. Det er bare to skyvedører, så midtpartiet - hvor vasken har stått - var vrient å komme til. I utgangspunktet ikke en særlig mye brukt vask, men når man har akvarium som skal ha jevnlige vannbytter er det greit å komme til med bøtta oppi der. Derfor flyttet vi varmtvannsberederen til midten og vasken nærmest sideveggen, og dermed er akvariumslivet litt enklere. 

Ultimo juni - pent, pyntelig og oversiktlig. Tomater, salat, spinat. Gulrot bakerst.
Ultimo juli - overgrodd og uoversiktlig. Tomatplanter prøver stikke av gjennom regnhullet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...