© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

tirsdag 28. mai 2019

Vil de overleve?

Endelig ble pallekarmdrivhuset mitt montert! Mannen skred til verks på søndag, og med bittelitt hjelp fra meg ble puslespillet montert og plassert. Jeg er ganske flink til å lese monteringsanvisninger, pluss at jeg har tålmodigheten til det. Ikke alle mannfolk har de evnene.

Pallekarmen står på et pallekarmbrett og er innvendig dekket med tilpasset filterduk. Så har jeg et lag med lecakuler i bunnen før ny filterduk og et lag med sand. Oppå sanden har jeg en salig planding av kompostjord, kugjødsel, hagejord og en halvfull pose med fjorårets Høne-Pøne hønsegjødsel som nå var så gammel og blaut og illeluktende at man kunne tro den var hentet rett fra utedassen. I tillegg tømte jeg ei bøtte med Lupin-og Høne-Pøne-pellets oppi, etter anbefaling av Morten Bragdø sjøl. 

Etter at jorda var godt blandet, fikk jeg endelig plantet ut tomatplante-, plukksalat- og spinatstiklingene som har stått i boden til nå. Bakerst, nærmest husveggen, har jeg sådd sommergulrøtter. Jeg er veldig spent på om noe av dette overlever fremover!

Litt sjabre rett etter utplanting.

Drivhus in the making. Takk og lov for instruksjonshefte!

Det ferdige resultatet. Spennende!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...