© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

onsdag 17. april 2019

Mysteriefrø

Jeg deltar villig vekk på diverse påskekonkurranser på Facebook, men sjeldent hvis det er flere enn 1000 som allerede har deltatt. Jeg anser vinnersjansene som for små da, skjønt jeg kjøper likevel lottokuponger stadig vekk. Litt inkonsekvent logikk der, men skitt au.

Jeg vant nå likevel et par konkurranser nylig, og i dag hentet jeg premiene hjem. Den ene premien var fra en dyrebutikk og inneholdt akvariumsrelaterte ting. Den andre premien ble sendt meg på jobb, og pakken veide mistenkelig lite da jeg stakk innom for å hente den.

Da jeg var kommet hjem, pakket jeg opp DHL-esken og fant en liten eggekartong. Wehey, tenkte jeg, sjokoladeegg! 
Hurra, sjokoladeegg!

Men den gang ei. Kartongen inneholdt riktignok et marsipanegg og en sjokoladepåskehare, men også noe pussig. Hva var dette, tro?
 
WTF, lissom?

Her måtte det finstuderes.Tysk!?

Jeg tror jeg forstod essensen av dette.
Jammen godt jeg hadde tysk på skolen for 30 år siden. Jeg tror jeg forstod det viktigste av det som stod i instruksjonen, men jeg skjønte overhodet ikke hva slags plante det dreide seg om. Eierbaum, liksom? Eggtre?

Vekstmedium ferdig laget og klar for frø.
Samen. Kjente ikke ordet fra før, men skjønte at det betyr frø.
Jeg åpnet frøpakken etter å ha løst opp jordtabletten og hatt jorden i minipotta. Skulle virkelig alle de frøene oppi den lille potta?? Javel, det er jo bare å blande de oppi og se hva som skjer.
The waiting game has begun.
Nå er det bare å vente i cirka 20 dager på at noe skal skje. Potta må stå lyst, men ikke i direkte sollys. Det skal bli spennende å se hva som dukker opp her! I mellomtiden sjekker jeg google.

Og finner ut at "Eierbaum" er aubergine. "Eggplant" i statene. Jeg burde sett den sammenhengen. Og jeg som ikke liker auberginer, en gang! Og hvis du ser på bildet under, så ser du hvorfor planten fikk det navnet. Jeg holdt på å le høyt da jeg så de hvite fruktene, for jeg har alltid bare sett mørkelilla auberginer!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...