© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

mandag 18. mars 2019

En liten, varmende historie

Jeg må bare skrive ned dette. Mest for min egen del, slik at jeg kan hente frem historien når jeg trenger å løftes litt opp. 

På denne siste nattevakten fortalte min kollega at hun trodde at det var jeg som hadde tatt blodprøve av henne da hun høygravid og nervøs kom til oss for dette før planlagt keisersnitt for mange år siden. Hun hadde dårlig erfaring med blodprøver tidligere og fortalte blodprøvetakeren (antakelig meg) at hun var litt redd. Hun var også i en fase av livet der hun vurderte å ta min utdanning, men var usikker på om hun var skikket til dette på grunn av sin frykt for blodprøvetaking. Dette siste sa hun ingenting høyt om da hun hadde mer enn nok med situasjonen.

Så forteller hun videre at prøvetakeren hadde vært så beroligende med henne da hun fortalte om sin frykt og ikke laget et stor nummer ut av det, men bare forsøkt å gjøre situasjonen så god som mulig. Og da stikket kom, hadde hun ikke kjent en eneste ting! Ikke et bittelite stikk, en gang! Dette var første gang hun opplevde det, fortalte hun, og hun hadde blitt så overrasket over at det faktisk gikk an å ikke kjenne noe overhodet. Og den kunnskapen hjalp henne også til å innse at man faktisk kan bli en så dyktig prøvetaker, og at hun kanskje hadde en fremtid i yrket likevel. 

Jeg ble litt varm i hjertet over å høre dette. Nesten litt rørt, faktisk. Tenk at jeg klarte gjøre en skremmende situasjon så mye bedre for en pasient! Og ikke bare det, men faktisk bidro til selvtillit nok til at hun tok utdanningen hun vurderte! Jeg er nok ikke helt ubrukelig i yrket mitt, kan det se ut til! :D

 

2 kommentarer:

  1. Nå prøver jeg å kommentere fra en anne nettleser for å komme rundt det hele, for det var en fin historie og jeg synes ideen om å ta vare på den var fin. hilsen frkfigen.

    SvarSlett
  2. Super historie og veldig hyggelig å lese.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...