© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

søndag 15. juli 2018

Feriepanikk

Bare ei ferieuke igjen og småpanikken lurer i bakhodet over alt jeg skulle ha gjort, men ikke har rukket eller rettere sagt giddet. Jeg har sovet meg gjennom ferien så langt, føler jeg. Lagt meg på morgenkvisten og stått opp på ettermiddagen. Det er godt jeg skal begynne jobb med nattevakter! Jeg har øvd meg i to uker allerede.

Men noe har jeg da fått gjort, bortsett fra å vanne plantene i eninga pga. et helt uvanlig sommervær og tørke her i sør. Noen flere ting er lagt ut på Finn eller på facebook. Jeg gikk litt lei etter det voldsomme kjøret i våres, men nå kommer det seg. Jeg har til og med lagt ut et par av mine egne sko som jeg ikke bruker fordi labbene mine ikke likte skoene.

Bilen min er endelig blitt EU-godkjent, og snille faren min insisterer på å betale den moroa som takk for all hjelpen han har fått. Hjelpen skulle det bare mangle at han fikk, men det er klart det har vært mye i perioder.
Leser i skyggen mens jeg venter på verkstedet. Rakk å bli solbrent - i skyggen!
Pristellatetraene har kommet oppi akvariet, men de lagde så lite liv der at jeg kjøpte fem blå platy i tillegg noen dager senere for at de kan jage dem opp litt. Et par nye amanoreker ble også med hjem sammen med tetraene. 

To av de tre bøkene på nattbordet mitt er lest ut. Nå føler jeg at jeg kan begynne å lese i eventyrbøkene fra barnebokklubben som jeg fant igjen på loftet da min far flyttet. Når de er lest, skal jeg legge dem også ut for salg. Må bare mimre litt først, skjønner dere.

Senere i dag har jeg tenkt å finne frem alle tinnstettglassene fra Hadeland, slik at vi kan ta bilder av dem og legge dem også ut for salg. Vi har altså så mange GLASS! Disse var bryllupsgaver, men vi ønsket oss en annen serie som vi samler på. Etter fjorten ubrukte år er det på tide å kvitte oss med dem. Vi har sannelig andre ting å sette på de hyllene.

Hadelandsglass med tinnstett. Bildet er lånt fra Hadeland Tinnstøperi.
Jeg har også planer om å bake noe. Gjærbakst og jeg har kommet dårlig overens, men jeg ønsker å gjøre et nytt forsøk. Det er dessuten kjekt å ha noe på lur i fryseren hvis det skulle dukke opp et uventet besøk. Hvis det går bra, lover jeg å rapportere hvordan det gikk. 

Og så var det dette med å komme seg ut på en liten tur igjen, da ...

1 kommentar:

  1. De viktigste faktorene for vellykket gjærbakst er riktig temperatur på deigvæsken (37-38 grader), lang nok forhev og etterhev og passe med mel.
    Jeg har skrevet om gjærbakst her: http://bestemorsmat.blogspot.com/p/gjrbakst.html

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...