© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

fredag 22. juni 2018

Ond sirkel

Jeg er inne i minst én ond sirkel. Det går så som så med treningen, jeg snoper altfor mye og døgnrytmen er verre enn vanlig. Jeg har konstant søvnunderskudd, slik at de dagene jeg har fri fra jobb benyttes til å ta igjen tapt søvn. Jeg har alvorlig lakenskrekk (Holdt på å skrive lakenstrekk, men det er noe helt annet.) og klarer ikke ta meg sammen. Det er ikke bare å "ta seg sammen og -gjøre- noe". På linje med at både over- og underspising må endres gjennom livsstils- og holdningsendring, må nok mine søvnrutiner gjennom noe tilsvarende. Selv da vi bodde i Oslo og jeg bare jobbet i dagstilling i ti år, slet jeg med å legge meg tidlig nok. Med all verdens beste forutsetning til å klare det, klarte jeg det ikke. Nå jobber jeg til alle døgnets tider og kan heldigvis sove lenge når jeg jobber kveld, men fortsatt sliter jeg med å komme meg i seng. Det illustreres jo på beste måte ved at jeg sitter her og skriver dette klokka 3 på natta. Heldigvis skal jeg på kveldsvakt.

Søvnunderskuddet resulterer i at den fridagen jeg skulle bruke til trening, i stedet brukes til å sove ut. Det er blytungt å komme seg opp på ei skjebelig tid når ikke jobben drar meg opp. I følge fitbit sover jeg gjennomsnittlig 5,5 time i døgnet, og det inkluderer de dagene jeg sover ut. Det er kanskje ikke så rart at jeg er litt sliten?

Og når man er sliten, tyr man til lette løsninger i matveien. Det blir dessverre for mye snoping på kveldene. Frokost, niste og middag er ikke så hakkende gale, men så kommer kvelden og jeg blir kjesken på noe godt. 

Jeg må snart få orden på dette! Voksne mennesket!

Men! I dag hadde jeg min siste trening med PTen. Hun skal slutte og jeg får en mannlig PT fra høsten av. Det blir jo spennende. Men det jeg -egentlig- ville fortelle i dag, var at jeg ENDELIG kom meg ut på tur etter treningen! Årets første tur ut gikk på grusvei da det er for vått på skogsstiene i området. Og jeg er litt stolt av egen innsats, selv om turen bare var på rundt 5,5 km. Det nærmer seg sommerferie, og da håper jeg på å komme meg mer ut på tur igjen. Nå skal jeg jobbe hver eneste dag frem til ferien begynner, så det blir ikke noen tur før det.

En av endene ved vannet jeg gikk tur til. Skeptiske andemødre, men nysgjerrige andunger.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...