© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

fredag 9. mars 2018

OK da

Jeg er ferdig konspirert. For lengst. I hvert fall for denne gang. Og ettersom det gjaldt mannens 50-årsfeiring kunne jeg ikke skrive noe om det her før det var over. Men jeg kan nå fortelle dere hva jeg gjorde for ham.

Nøyaktig ett år før han fylte 50 (på 49-årsdagen hans, rimeligvis), laget jeg en hemmelig facebookgruppe hvor jeg begynte å invitere inn alle hans venner, kjente og familie - og oppfordret dem igjen til å invitere inn folk de visste om som var i min manns historie. Studiekamerater, gamle og nye kolleger - you name it.

Oppdraget alle fikk, var å skrive et brev - kort eller langt - om enten en morsom historie de var med på med ham, hvordan de traff ham første gang eller hvordan de husker ham, eller ganske enkelt en gratulasjon med dagen. Det var opp til hver og en hva de ville skrive. Poenget var at han skulle få en hilsen fra dem - og jo lenger tilbake i historien de var, jo mer overraskende ville jo hilsenen bli og gleden forhåpentligvis desto større.

Jeg hadde håpt på 50 brev, ett for hvert år han fylte. Det klarte jeg dessverre ikke, men jeg fikk rundt 30. Ganske bra, det også.

De brevene som kom på e-post ble skrevet ut og lagt i konvolutt. Noen få ble sendt i vanlig post. Og alle ble godt gjemt inntil vi reiste bort den helgen. Jeg tror ikke mannen mistenkte noe slikt overhodet.

Helgen ble tilbrakt på Sola Strand Hotel og vi var heldige med været. Fredagen tok mannen fri fra jobb og jeg gikk av nattevakt den morgenen. Jeg rakk å sove noen få timer før vi måtte kjøre for å rekke planene. Jeg hadde bestilt klassisk massasje og middag for oss. Og et sjokoladefat på rommet som en liten ekstra oppmerksomhet. Fatet stod på rommet da vi kom, og sannelig fikk vi et fat etter middag også. Ingen slankehelg, altså!

Bursdagen hans var på lørdagen, så jeg dro ham opp slik at vi rakk hotellfrokosten og håpet var å ta en dupp i bassenget etterhvert, samt en god tur på Solastranda med kamera. Han fikk nemlig et nytt kompaktkamera av min far og meg, og jeg regnet med at han ville teste det ut.

Etter frokosten ble han presentert med haugen av konvolutter og beskjed om at han skulle filmes. Egentlig hadde jeg bare tenkt at han skulle si hvem brevene var fra og så lese dem for seg selv, men han begynte å lese dem høyt, så da tok det jo sin tid. Noen var jo riktig så ordrike! Og som om ikke det tok lang nok tid i seg selv, så måtte jeg filme med mobilen min - og den gikk jo varm hver snaue halvtime. Mens mobilen ble ladet og nedkjølt, lastet jeg videosnuttene over på fb-gruppen og til Youtube. Fire snutter ble det, så hele formiddagen gikk til dette prosjektet. Det ble mye humring under høytopplesningen!

Etterpå vandret vi opp og ned på Solastranda, tok bilder og beundret bølgenes brytning mot stranda. Det er fint der! Men noen tur i bassenget ble det aldri tid til. Søndagen valgte vi å sove lenge. Da vi sjekket ut kommenterte jenta i ekspedisjonen at det ved en feil ble gitt oss sjokoladefat på rommet i steden for til middagen. Ettersom vi fikk begge deler, bekreftet jeg bare at "Ehh, joda, det stemmer at vi fikk sjokoladefat på rommet, ja." Det er ikke umulig at vi fikk dobbelt opp for enkel pris.

Vakre Solastranda. Hotellet vises i hvitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...