© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

fredag 22. desember 2017

God jul!

En kollega anbefalte meg å lage gule bomber, småkakeversjonen av suksesskake, og etter en stund gikk jeg i gang etappevis. Dag 1: male mandler manuelt. Dag 7: lage gul krem og sett i kjøleskap til neste dag (minst) og dag 8: lage mandelkakene, monter dem med gulkremen og frys dem . Dag 10: dypp de ferdige bombene i smeltet sjokolade og frys dem igjen.

De ble helt fantastisk gode! Jeg byttet ut farinet i mandelkakene med sukrin gold, og i bare mandelkakene kan jeg kjenne det. Ferdig montert er alt bare sabla godt. Men av en eller annen grunn ble deigen/røra til mandelkakene veldig tørr. Jeg har lest flere oppskrifter hvor røra er så flytende at man må passe på når man fordeler den, og ikke ett sted har det stått noe om at en tørr deig er et problem. Men det ble det for meg.

Først prøvde jeg å bruke to skjeer for å fordele passende porsjoner. Det ble bare klattverk, så jeg gikk bort fra det. En oppskrift beskrev hvordan røren ble fordelt med sprutepose, så jeg forsøkte det. Det ble så vanskelig å trykke ut deigen at jeg måtte tilkalle mannen for å hjelpe meg. Porsjonene måtte skjæres av deigpølsa og trykkes flat etterpå. 


Jeg aner ikke hvorfor deigen ble så tørr, for jeg fulgte oppskrifta med seks eggehviter, farin (sukrin gold) og malte mandler. Var det for lite eggehvite i eggene? Skyltes det sukrinen? Ja, ja - deilige kaker ble det ihvertfall ut av det til slutt!Etter jobb torsdag var jeg ute hos far min for å re opp for svigerforeldrene mine og få på plass ei ekstra bordplate for ribbemiddagen lille julaften. Da stakk jeg innom et hagesenter på veien og kjøpte en gravdekorasjon og et gravlys til mor. Ettersom jeg ikke hadde med meg lighter eller fyrstikker, ba jeg dem tenne lyset for meg slik at jeg kunne ta det med meg brennende til gravgården. Det er første gang jeg har kjørt bil med levende lys! Gravsteinen ble forresten veldig fin, og den boltede lykta ser bra ut. Jeg får prøve å ta meg en tur ut igjen til lørdag med et nytt og større lys som kan brenne gjennom juledagene.

Jeg ønsker dere alle en riktig god og fredfull jul! Ta vare på hverandre! 

Stemning i bilen
 

4 kommentarer:

 1. God jul. Som alle sier til meg, den blir nok litt rar. Den blir som den blir.

  SvarSlett
  Svar
  1. God jul til deg og dine, også! Ja, litt rar for det var noe(n) som manglet, men på den andre siden så har jeg feiret mange nok jul uten foreldrene mine til at det ikke var -så- rart likevel. Men litt rart likevel fordi far, men ikke mor, var der. Takk og pris var svigers på besøk her i år!

   Slett
 2. Hvis du har ventet 8 dager med å bruke de malte mandlene, så har de vel tørket en del?? I oppskriften står det mal mandlene og vend inn. Kanskje det er derfor deigen din er tørr?
  MVH

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei MVH. Tja, det kan jo hende det var årsaken, men de oppmalte mandlene ble oppbevart i en tett tupperwareboks, så så mye skulle de ikke tørket, vil jeg tro.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...