© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

mandag 11. desember 2017

Førjulsfremdrift

Det er midt i juleforberedelsene, og jeg føler at jeg ligger langt mer i etterkant enn jeg burde. Jeg orker ikke lage sirupsnipper i år, men skal gå for Berthas pepperkakedeig denne uka. Jeg har pyntet til advent hos far, og tenker å pynte til jul hos ham til onsdag. Hvis ikke jeg gjør det, så blir det neppe gjort.

Jeg har laget mors tomatsild for første gang - med et visst vemod. Søndag kveld smakte jeg på den på ordentlig, og den ble akkurat så god som den skulle, om jeg må få si det selv. Far har også fått et glass med tomatsild, og jeg får dommen i løpet av mandagen.

I år har jeg tenkt å prøve meg på "gule bomber" etter tips fra en kollega. Ei ukes tid etter at hun tipset meg, fortalte hun meg at "det var litt arbeid, men dø å pine så verdt det var"! Jeg har handlet inn ingrediensene, men må male mandlene. Jeg har nå overtatt nøttekverna til mor.

Koret mitt har hatt sin julekonsert mens snøen lavet ned utenfor. Vi skal ha julebord denne uka, men i år har jeg meldt avbud. Jeg føler at jeg har for mye annet å gjøre og for liten tid å gjøre det på. Det ene akvariet er rengjort, men jeg har det minste akvariet igjen.
Jeg har ikke begynt på julekortene ennå! Men så har jeg heller ikke fått noen ennå, så jeg er vel kanskje ikke verre enn andre ... ennå. Og julegaver ...! Jeg har kjøpt en til min far, men aner ikke hva jeg skal finne på til andre. Heldigvis tar mannen seg av sin egen familie.

Huset er verken rengjort eller pyntet til jul, men jeg tror torsdagen går med til mye av det. Jeg skal nemlig ha nattevaktshelg, så da blir jeg nokså ubrukelig til det meste.

Hva mer er det jeg har gjort eller må gjøre ...?

Sengene er skiftet på, men vi må tømme gjesterommet for alle tingene vi har hentet ned fra hytta. Jeg har fått solgt noen ting etter mor og etter hytta, og faktisk fant vi plass til mors åkle i trappa vår! Jeg var redd vi måtte la det henge igjen på hytta da den ble solgt, men det løste seg heldigvis. Det er fortsatt en liten haug av ting som skal forsøkes selges (tupperware, stoffer, retro-ting, retro-tøy, pelskåpe, servise, bilder m.m.), men det er begrenset hva jeg orker ta tak i nå før jul.

Jeg kjenner at jeg er litt fragmentert i tankegangen min nå. De løper i alle retninger! Det er kanskje på tide å skrive en liste over gjøremål, slik at jeg lettere får oversikt og det ser litt mer overkommelig ut. Akkurat nå blir jeg bare motløs av tanken på alt som skal og bør gjøres.

Men - både hytta og huset til far er nå solgt! Hytta gikk for over takst og huset under, men alt i alt tror jeg han må si seg sånn nogenlunde fornøyd. Litt mindre å bekymre seg over! Og til onsdag drar far og jeg på visning i den nye leiligheten hans som skal være ferdig i mai.

Forresten har mor endelig fått gravsteinen sin på plass. Den ble veldig fin og med bilde av henne som 17-åring på.

Og hva var overraskelsen jeg lagde til min far? Jo, en adventskalender! Jeg syntes han fortjente et lite lyspunkt hver dag nå frem mot julaften. Bilderas følger:

 
 
 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...