© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

torsdag 11. august 2016

På gartneriet

På Facebook har jeg vært med i en gruppe for dem som liker planter og hagestell en stund. Gruppen drives av en kar som har en særdeles stor pasjon for alunrot og helleborus, og som driver et gartneri på Grette. Jeg ble i utgangspunktet med i gruppen for å få generelle tips til stell av mine verandapotter og kar, men ble nok smittet av hans entusiasme for nevnte stauder. Dessverre er Grette og Lier litt for langt unna til at det har blitt besøk der - frem til nå.

På vei hjem fra Vestlandet tok vi turen via Østlandet, og da ville vi rimeligvis passere gartneriet utpå ettermiddagen/kvelden. Heldigvis var "Blomster-Svein" i godlune og svært serviceinnstilt, så han holdt på med kveldsjobbing (som han riktignok likevel ville gjort) til vi kom godt utpå kvelden.

Gartneriet på Grette med store mengder alunrot og helleborus - og litt til.
Av Svein fikk vi en skikkelig dose alunrotleksjon og en omvisning av en enorm mengde alunrøtter i varierende farger, størrelser og egenskaper. Jeg fikk virkelig store vansker med å bestemme meg for hvilke jeg skulle velge meg. 

Heuchera 'Fire Chief'
Heucherella 'Sweet Tea'
Heuchera hybrid 'Marmelade Caramel'

Ikke nok med en ordentlig leksjon om alunrot, så fikk jeg ditto om helleborus. Det fins en julerose for enhver årstid, og jeg valgte til slutt en som vil blomstre ved påsketider og har doble rosa blomster.

Heucherella 'Sweet Tea', kantabstorknebb, Helleborus Orientalis Phoebee og pelargonia.
En gang før ferien så jeg i tidligere nevnte Facebookgruppe et bilde av en duftpelargonia som umiddelbart minte meg om min mors stuevinduskarm som alltid er full av blomster. Det er lenge siden hennes pelargonia forsvant, men jeg minnes godt den sitronduften den hadde og jeg har vært på utkikk etter denne planten etter at jeg fikk vite at det var en pelargonia. Til min store lykke hadde han fortsatt noen duftpelargonia igjen, og jeg valgte meg en han mente kalles "Mosquito fighter" og som skal holde mygg på avstand. Den er nokså diger, så jeg må nok klippe den ned litt, men da får jeg bare sette avklippet i vann og se om de gror røtter, slik at jeg får fire nye pelargonia.

Er du på de traktene, kan jeg anbefale en tur innom dette gartneriet. Super service, greie priser og stort utvalg av nevnte planter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...