© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

søndag 19. juni 2016

Astilbe, altså?

Min blogglesende kollega kastet et blikk på meg samtidig som hun pekte på meg og sa: "Ett ord! Du forstår hva det er når jeg sier det! Astilbe!". Som en ettertanke fortsatte hun "Jeg savner astilbene fra gamlehuset!". Og dermed var et nytt råd om en god skyggeplante overlevert og mottatt.

I går dro jeg derfor på hagesenteret igjen for å handle astilbe. Jeg hadde lest om både kinaspir, japanspir og arendspir og hadde kommet til at kinaspir måtte være den mest hardbarkede av dem. Den hadde de naturligvis ikke i butikken. De hadde to Astilbe Younique og resten var japanspir. Jeg endte opp med en flott, rosa japanspir til bare 149,-.


Samme hagesenter har også returpant på blå staudepotter, så jeg hadde tatt med meg de fem jeg hadde samlet meg, og fikk byttet dem i en kantabstorkenebb (Geranium cant. 'Cambridge'). Begge de to nye plantene ble pottet i dag, og jeg håper som vanlig at de vil trives og overvintre uten varige mén.

Kornblomst til venstre, kantabstorkenebb til høyre. Begge klare til potting.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...