© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

fredag 22. januar 2016

Ikke noe gøy lenger

Jeg har hatt akvarium, riktignok ikke av særlig størrelse, men dog, i seks år. Nå er jeg på nippet til å si at det ikke er noe gøy lenger. Jeg sliter nemlig med sykdom i 60-literen min og jeg blir ikke kvitt elendigheten, mens fiskene dukker under en etter en.

I romjula kjøpte jeg en guppyhann til de tre guppyhunnene jeg hadde. Opprinnelig hadde jeg tenkt å ha den i karantene i rekekaret mitt, men det var nyoppstartet og hadde ikke stabilisert seg, så da gikk den direkte i 60-literen i stedet. Kort over nyttår var hvitprikk et faktum.

Hvitprikk er noe ordentlig dritt. Jeg har hatt det én gang før, og jeg endte med å plukke opp alle fiskene mine døde, så nær som én eneste overlevende. Jeg rengjorde da akvariet (en 30-liters biorb) fullstendig. Det ble tømt, skrubbet, skylt, skiftet filter, og alt av dekor og bunnmedium ble skrubbet og skylt i glovarmt vann. Det var en helsikes jobb.

Dagen etter at jeg oppdaget de mistenkelige prikkene på fiskene, helte jeg i den medisinen jeg hadde for hånden og bestilte Esha Exit på nett. Så leste jeg at den medisinen jeg hadde tilsatt, ikke var noe særlig snill, så jeg gjorde ikke mer før jeg hadde Esha Exit i hånda to dager senere og begynte å medisinere med den. Dessverre glemte jeg at lyset skulle være av.

Sykdommen trakk ut, lyset ble til slutt slått av og jeg har fortsatt å medisinere og skifte litt vann dann og vann. Men fortsatt ser jeg parasittene sitte på fiskene. Ancistrusen ble funnet død og flytende i vannskorpa for to dager siden. Den ene guppyhunnen døde i ettermiddag, og sneglene får seg noen festmåltid en stund fremover. Den andre guppyhunnen ser litt skral ut, men jeg tror den ynglet i går uten at jeg har sett noe til de ynglene. De to "gamle" ynglene svømmer fortsatt rundt, men har også parasitter på seg. To av neontetraene har forsvunnet og nå er det bare seks igjen av dem. De ser til gjengjeld friske ut, selv om de har blitt litt sky i løpet av medisineringsperioden. Prikkene er ihvertfall borte fra dem.

De eneste som ser tilsynelatende uberørte ut, er de to amanorekene, de to eplesneglene og guppyhannen. Jeg liker ikke at fiskene mine er syke og driver og dør hele tiden. Slik er ikke noe gøy. Medisinen skal jo kurere sykdommen, men det drøyer ut. Tredagerskuren har nå vart i godt over ei uke, snart to. Noe ordentlig dritt, er det!

Guppyhannen og en neontetra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...