© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

torsdag 24. september 2015

Plommelikør!

Min mor ringte forleden dag og lurte på om jeg ville ha noen plommer. Først dro jeg på det, for vel er plommer godt, men det er grenser for hvor mange jeg inntar. Men så husket jeg må mine mer eller mindre vellykkede julelikører, og kom på at kanskje plommelikør kunne bli årets variant.

Etter treningen dro jeg derfor og hentet halvannen bærepose ferdigplukkede plommer, før jeg dro på Jernia og kjøpte sylteglass og Polet for å kjøpe 60%. Etter korøvelsen samme kveld satte jeg igang.

På nettet fant jeg litt forskjellige oppskrifter, men hovedregelen var den samme: Fyll opp sylteglass med plommer, fyll så opp med sukker og til slutt fyller du glassene med spriten. Tett igjen, bland jevnlig og la stå til jul. Variasjonene gikk på om man skulle bruke hele eller oppdelte plommer, med eller uten steiner og eventuelt krydder som smakstilsetning.

Far min mente at plommelikør måtte bli noe forferdelig søtt kliss, ettersom kirsebærlikør tross alt lages av sure kirsebær, men jeg liker søtt og klissete, så jeg gleder meg! Jeg lagde flere glass, og eksperimenterer med og uten steiner, med nelliker (eneste julekrydderet jeg hadde i huset - veldig usikker på hvordan den blir!) og sukkerinnhold. Tror det ble mest sukker i det første glasset, og så mindre og mindre etter som jeg ble lei av å dele opp plommene og sengetid egentlig var passert.

Nå gjenstår bare jevnlig blanding, fremtidig siling og flasking og den spennende prøvesmakingen før jul!

Har du lagd plommelikør? Likte du det?

Alle sylteglass tatt i bruk, men fortsatt plommer igjen.
 

1 kommentar:

  1. Det blir sikkert bra! Gleder meg til å høre resultatet!

    Jeg lagde en gang en julelikør til ei venninne. Hun syntes den så så mystisk ut at jeg tror den forble på flaska for evig tid... ^^

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...