© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

onsdag 27. mai 2015

Altså

Jeg trener fortsatt med PT en gang i uka, altså. Jeg har bare ikke skrevet så mye om det i det siste. Jeg har oppvarming på tredemølle; først gange og så jogging. Deretter er det diverse styrkeøvelser. Mye på beina. Og etter hver time noterer jeg nitid ned hva jeg har gjort og hva vektene veide.

Det siste påfunnet hennes er hjemmelekser. Jeg er fryktelig dårlig på hjemmelekser. Forrige tirsdag fikk jeg i hjemmelekse å gå trappa hjemme ti ganger opp og ned hver dag og kjenne pulsen og pusten øke. Hvor mange ganger tok jeg trappa som en treningsøkt? Én hel gang. En time før neste PT-time, slik at jeg ihvertfall kunne si at jeg hadde gjort litt hjemmelekse.

Den siste hjemmeleksa ble å ta trappene minst to dager innen neste time, samt bruke strikk for å bruke/tøye bryst- og skuldermuskler. Den siste leksen der fordi jeg taklet dårlig å ta step med en 15 kilos vektstang bak nakken. Armene mine protesterte heftig, og da må noe gjøres for å kunne takle den dumme vektstanga på et senere tidspunkt.

Jeg er forøvrig en tredjedel ferdig med PT-timene nå. Til tross for at det koster det hvite ut av øynene på folk, så gruer jeg meg faktisk litt til det er slutt og jeg igjen må klare meg på egen hånd. Jeg er som sagt ikke særlig flink på hjemmelekser. Har jeg en avtale, er det plutselig så utrolig mye enklere! Og ikke minst når noen står og forteller meg nøyaktig hva jeg skal gjøre, og jeg egentlig slipper å tenke noe særlig.

I går leste jeg en veldig interessant artikkel i Aftenposten om selvdisiplin. Jeg mangler en god del poeng der og jeg har heldigvis nok selvinnsikt til å se det selv. Der stod det blant annet noe lurt Berit Nordstrand gjør. Jeg siterer: 
"Selv tar Nordstrand på seg treningstøyet når hun føler seg for trett til å trene. Så bestemmer hun seg for å gå en liten tur, som fort ender opp som en joggetur."
Så enkelt. Så vanskelig. Når man er passe daff etter jobb, så koster det nesten ingenting å skifte til noe treningstøy. Og når man først har tatt på seg treningstøy, så er terskelen for å ta en liten gåtur faktisk mye lavere. Og har man først kommet seg ut, så blir den lille turen kanskje både lengre og mer intens enn først planlagt. 

Så var det bare det å omgjøre teori til praksis, da.

Antall skritt/dag har visst gått litt ned i det siste ...

Og vekta står nesten stille. Men den går i det minste ikke opp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...