© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

torsdag 26. februar 2015

Én utfordring gjennomført

Livsstilsendringskursdagene er fra nå av bare halve dager, fikk vi beskjed om i forrige uke. Derfor valgte jeg å ta utfordringen i dag som PTen min gav meg på tirsdag. Etter kurset dro jeg derfor på treningssenteret og gjennomførte 12 minutter på ellipsemaskin. Det var befriende få i lokalene på det tidspunktet (litt før ett), bare én på tredemølle, ei på sykkel og så kom det tuslende ned en kar fra andre etasje mens jeg stod og tråkket.

Jeg valgte en ellipsemaskin foran en TV, men oppdaget at det hang fire TVer oppunder taket som viste forskjellige kanaler, og at jeg hadde valgt den kjedeligste. Heldigvis ble det spilt musikk over anlegget, så jeg fant en grei rytme å valse til. Jeg kjente lårmusklene mer enn jeg hadde trodd, og etter 12 minutter var halsen tørr og jeg kjedet meg, så da gav jeg meg. Nå kan ihvertfall PTen se at jeg har vært der, og jeg har vært der helt alene. Ikke verst, faktisk!


Psykologen som har endringstimene på kurset stilte meg til veggs i dag. Billedlig talt, naturligvis. Vi ble en etter en spurt om hvordan det gikk med tanke på tre forskjellige modeller vi hadde lært om. Jeg fortalte småstolt om treningsopplegget som skal starte, og håpte jeg slapp unna med det. Så kom det avgjørende oppfølgingsspørsmålet:

Og ellers da?

Svarte bananer! Jeg er altfor ærlig! Jeg skulle bare svart at joda, ellers er jeg omtrent der jeg skal være. Sa jeg det? Nope, jeg ploppet ut med at det fortsatt er forbedringspotensiale i kostholdet. På hvilken måte, ville han da vite. Neeei, svarte jeg litt nølende, det er jo alltid noe jeg kan bli bedre på. Hva da, ville han så vite. Så måtte jeg vri meg mentalt i stolen og si noe om at jeg synes det er vanskelig å ikke småspise. Etter litt frem og tilbake ble vi enige om at det naturligvis står på meg, at jeg må ta beslutningen. Da ville han selvfølgelig vite hva som stod i veien for at jeg ikke kunne ta den beslutningen her og nå. Og det hadde jeg rimeligvis ingen gode forklaringer på. Kan jeg utfordre deg til å ta den beslutningen nå, lurte han da på. Jaaa, du kan utfordre meg, svarte jeg, men jeg er ikke sikker på om jeg klarer å gjennomføre det likevel. Og da ville han vite hvorfor. Argh! Han innrømte ihvertfall at han gikk litt hardt på meg denne gangen. Og hele greia ble så mye større enn det egentlig er. Jeg småspiser jo -adskillig- mindre nå enn tidligere! Skulle tro dette var noe hele prosessen stod og falt på, utfra problematiseringen hans. Ting går stadig bedre og bedre. Babysteps, you know.

5 kommentarer:

 1. Det er ikke lett ikke å småspise. Det er mitt store problem også. Det går bra gjennom hele dagen, nesten uansett hva jeg fyller dagen med. Men etter middag - helt umulig. Rosiner, kjeks, sjokolade får ikke ligge i fred. Jeg skal skjerpe meg jeg også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, tidlig på dagen er ikke noe problem. Det er når jeg kommer hjem fra jobb før mannen og/eller etter middag som er problemet. Men det går adskillig bedre nå enn tidligere. Hadde jo ikke tatt av meg hvis ikke. :)

   Slett
 2. Jeg må kaste fristelsene fysisk ut av hus.... jeg ønsker deg lykke til og heier på deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det beste. Fins snopet i hus, kommer det før eller siden til å bli spist. Takk for heiing! :D

   Slett
 3. Jeg merker at småspisingen etter middag og på kvelden kommer om jeg har spist for lite på dagen. Så jeg passer alltid på å spise en god og næringsrik frokost, etterfulgt av en ganske identisk lunch. Spiser alltid en frukt og en yoghurt på tidlig ettermiddag, slik at jeg ikke er skrubbsulten når det er middag.

  Masse lykke til videre!
  Klem fra Christine

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...