© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

søndag 19. januar 2020

Forsinket julerapport

Jula gikk bra. Alle forberedelsene var i orden, og det ble MER enn nok mat til alle. Særlig til oss som måtte slite oss gjennom restene. Julaften var veldig trivelig med hele familien min samlet. Gaver ble delt ut og ingen gikk sultne hjem. Alle sukket da delfiakaka kom på bordet, mette som alle var fra middagen, men alle smakte likevel på. Jeg brukte halv oppskrift, og halve kaka ble spist den dagen. Perfekt!

Halv delfiakakeoppskrift var helt perfekt!
Andre juledag var det koldtbord hos oss, og da var også fars venninne med. Det ble like trivelig som julaften, og fortsatt mengder av mat. Min svigerinne hadde laget og tatt med tre sildevarianter, mens jeg stod for mors tomatsild (og alt annet). Jeg turde ikke spørre bror min om han var fornøyd med den, men jeg syntes ihvertfall den var god. Med noen små endringer på laken, ble også min far fornøyd med tomatsildglasset han fikk med seg hjem. Resten av delfiakaka ble spist opp til kaffen.

Men som mor hadde jeg tatt godt i når det gjaldt matlagingen. Vi satt igjen med mengder av mat. Far ville slett ikke ha noe med seg, men jeg fikk tvunget på hans venninne noe kjøttpålegg som hun fikk med seg. Romjulen ellers ble brukt til å spise meg gjennom ett pålegg etter det andre; aspiken, gomen, silda, kjøttpålegget og den syltede rødløken. Jeg har nettopp begynt på glass nummer to av rødløken. Den er sabla god på dansk leverpostei, men det er begrenset hvor mange brødskiver jeg trykker i meg i løpet av en dag. Jeg har hatt med krumkaker og diverse godsaker på jobb, hvor alt forsvinner nesten uansett. Fortsatt har jeg en halv boks med krumkaker stående.
 
Aspiksmørbrød. Sabla godt!

Nyttårsaften ble feiret helt rolig hjemme, bare mannen og jeg. Litt før midnatt rev vi oss løs fra tven og gikk vi ut på verandaen og så på fyrverkeri som naboer sendte opp. I år var det endel bedre enn tidligere år, vil jeg si, men for min del kan de gjerne forby hele privatfyrverkeriet.

Jula ble pakket ned første helgen i nyåret, men noen duker ble liggende igjen litt lenger og kjøkkengardinene ble først tatt i går, lørdag. Bedre sent enn aldri!


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...