© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

fredag 15. desember 2017

Litt rydding og pynting

På onsdag var jeg med min far på visning i den nye leiligheten han overtar til våren. De ligger foran skjema, men den står foreløpig ribbet for det meste. Vi oppdaget at de hadde tenkt å lage opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på boden hans, men det fikk han heldigvis endret etterpå. Vi målte opp de fleste avstander slik at han bedre kan planlegge møbleringen. Vi fant ut at det dessverre ikke vil bli plass til et hjørneskap der han hadde tenkt, for eksempel. Og at han dessverre ikke har særlig sjøutsikt, heller. Vi håpte på et gløtt fra stua, men det så dårlig ut. Det blir en fin leilighet når den er ferdig, men den virket en del mindre enn vi forventet. Det blir litt av en prosess fremover med "down sizing" når han skal flytte fra enebolig til leilighet.

Etter visningen dro vi hjem til far, og han serverte nok en gang middag! Forrige gang ordnet han med skikkelig god lutefisk. Denne gangen ble det en heftig porsjon med kjøttkaker i brun saus og kokte poteter. Boksemat, slik som mannen og jeg er vant til, og mer enn godt nok! Nå snakker far min om å lage lettsprengt torsk til oss i romjula! Og med "oss" mener jeg han og meg, for mannen min spiser altså ikke sjømat. Bortsett fra reker en sjelden gang. I barndommet syntes jeg fisk var en utrolig kjip middag, men i voksen alder har jeg blitt veldig glad i det. Ettersom mannen altså ikke spiser fisk, gidder jeg aldri lage fiskemiddag til meg selv. Da kjøper jeg heller en god sushi-middag med meg hjem av og til.

Da middagen var fortært var det på tide å julepynte litt hos ham. Det blir ikke noe juletre på ham i år etter eget ønske, selv om det bare hadde vært å hente det ned fra loftet. Jeg fikk overtalt ham til å ta ned to av de fire boksene med julepynt, men da var det bom stopp. Egentlig vil han helst ikke pynte til jul i det hele tatt, men jeg trekker frem svigerforeldrene mine som unnskyldning hver gang ettersom de skal overnatte hos ham mens de er her nede på besøk. Og selv om jula aldri vil bli som før, synes jeg godt at vi kan pynte litt for å gjøre det litt koseligere tross alt. Nå som boligen hans er nesten strippet for pyntegjenstander er det fint med litt julepynt på hyllene og juleduker på bordene. Jeg tror nok mor hadde likt at huset ble julepyntet i år også.

Etter pyntingen ble vi sittende litt og småprate om leiligheten og juleplanene, og jeg foreslo at han kunne rydde litt plass i kjøleskapet til besøket kommer om ei drøy uke. Da kom det et litt oppgitt sukk om at det var jo så mye som var der og det meste hadde vært mors, så jeg foreslo at vi begynte med det samme. Så da gjorde vi det. Og jeg skal si vi fikk ryddet! Alt som var gått ut på dato eller som far uansett ikke kom til å spise ble tatt ut, og jeg fylte kjøkkenbenken på siden av kjøleskapet. Far sa at jeg ikke fikk lov å gjøre narr av mor, så det skal jeg ikke gjøre. Ikke at jeg ville drømt om å gjøre det heller! Jeg bare nevner, sånn helt på slutten av dette innlegget, at den eldste tingen vi fjernet gikk ut for tretti år siden. I 1987. Året før jeg ble konfirmert. Og jeg gjør altså ikke narr av noen! Men det var veldig typisk min mor. Velsigne henne!

Antikk saus funnet innerst i kjøleskapet.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...