© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

mandag 20. november 2017

Videre

Verden går videre, og jeg med den. Jeg savner fortsatt mor sårt, og jeg kan fortsatt bli plutselig satt ut av noe som får meg til å tenke på minner om mor. Jeg kvier meg til å gå på venstrefløyen på intensivavdelingen hvor vi satt hos mor da hun døde, og jeg prøver unngå kvinnelige pasienter i hennes alder så sant jeg kan. Jeg har kommet meg helskinnet gjennom to nattevakter etter at hun døde, men det skyldtes nok mer flaks i pasientgruppen enn noe annet. Og i helgen kom min bror ned fra Oslo slik at vi endelig kunne fordele mors smykker mellom oss.

Nå er så godt som alt fordelt av mors ting. Det føles veldig underlig. Det gjenstår noe småtteri, men ingenting som kommer til å bli fordelt. Nederste kjøkkenskuff, for eksempel. Den har vi ikke gått skikkelig gjennom, men jeg fant mors kjøkkenforkle der da vi laget middag for far for ei uke siden. Jeg tror nesten at jeg må ta det, hvis ikke far vil beholde det for fremtidig kokkelering. Så langt har han overhodet ingen planer om å lage seg mat på annet vis enn å koke egg i eggekokeren, middag i mikroen og smøre seg brødskiver - men jeg håper at vi kan inspirere og overtale ham til å forsøke litt enkle retter etter hvert.

Huset hans ligger fortsatt ute for salg. To vanlige visninger, ett åpent hus og én privat visning har resultert i totalt to som møtte opp og ingen bud. Vi håper at nyåret løser den floken, og inntil videre lar vi være å bekymre oss for dette. Nå går vi inn i advents- og juletiden og har mer enn nok med det.

Og apropos julen - jeg husker ikke om jeg har fortalt dere det tidligere, men jeg tror vi har fått ordnet julen så godt som det overhodet kunne gjøres. Svigerforeldre og svoger kommer ned til oss fra Vestlandet! Svoger bor hos oss, mens svigerforeldrene overnatter hos min far. Min gode svigermor blir nok nødt å stelle i stand maten mens de bor der, for far har ikke peiling eller ork til å tenke på slikt, men det er hun inneforstått med. Lille julaften blir det derfor mat hos min far med hovedsaklig ribbe og litt pinnekjøtt, mens julaften blir hos oss med hovedsaklig pinnekjøtt og litt ribbe til far. Jeg tror jeg må gå til innkjøp av risgrøt til desserten, når jeg tenker meg om. Og rød saus. Men i år orker jeg ikke lage sirupsnipper, så jeg har tatt snarveien om Berthas pepperkakedeig for første gang.

Og så har jeg laget en overraskelse til min far, men den får dere ikke høre noe mer om før han har fått den!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...