© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

lørdag 31. desember 2016

Godt nytt år!

Jeg rakk liksom ikke å ønske dere en god jul, for det ble veldig mye jobbing i jula med kveldsvakt både bittelille, lille og store julaften og dagvakt på førstedag. Etter det hadde jeg hele to dagers juleferie før jeg har jobbet de siste tre ukedagene også. Denne helgen har jeg endelig fri!

Og jeg håper inderlig at dere får en fantastisk nyttårsfeiring og at det kommende året blir et godt år på mange slags vis. Helsemessig, økonomisk, politisk og ja ... hva du enn måtte komme på.

Jeg har det med å avslutte et år med et eller annet snodig helsemessig, kan det se ut til. Denne gangen er det en klump på ryggen. Håndflatestor, men ikke like tykk, plassert nær høyre skulderblad. Legen min mener det er et lipom, og vi får håpe at det ikke er noe annet enn en fettsvulst. Hun har likevel henvist meg til MR-undersøkelse, og til alt overmål fikk jeg innkalling hele to steder. Etter en oppklarende telefonsamtale med henne, kan jeg avbestille den som kom med kontrastvæske i en naboby. I slutten av februar skal jeg få teste en slik undersøkelse, med mindre klumpen forsvinner innen den tid. Den har hatt tre uker på seg nå til å fordufte, men har vist skuffende lite vilje til slikt så langt. Jeg føler meg litt som Quasimodo i Notre Dame.

Bildet er lånt fra http://disney.wikia.com/wiki/The_Disney_Wiki

Som nevnt jobbet jeg på selve julekvelden for første gang. Det var faktisk helt greit når jeg var innstillt på det. Attpåtil fikk vi kveldsvaktene en helt fantastisk liten mengde av flotte julegaver fra kolleger som var superlettede over at noen andre gadd ta den lite populære vakta. Rundt midnatt åpnet mannen og jeg de "ordentlige" julegavene da jeg var kommet vel hjem, og så var det rett på jobb neste morgen. Jeg kjenner at det er helt greit med en frihelg nå, og å komme inn i mer normale ernæringstilstander. I jula har jeg hatt kaloritellefri, og vekta viser effekten av det - men allerede kommende tirsdag har jeg ny PT-time, og det skal jeg nok også kjenne effekten av etterpå! Bortsett fra juletillegget har vekta holdt seg stabil i et halvt år, og jeg innser at jeg må gjøre noen flere kostholdsgrep for at vekta skal minke ytterligere. Jeg ønsker å ta av meg ytterligere 10 kg, og da må jeg gjøre noen flere tiltak. Kjedelig, men sant. Det er bare å skjerpe seg. Vi begynner til mandag, right? ;-)

Og atter en gang - riktig godt nytt år!

 

torsdag 22. desember 2016

Stoltenbergs sildesalat

Jeg følger Jens Stoltenberg på Facebook. Det er få kjentfolk jeg gidder følge, men han har jeg sansen for. Han og faren hans. Og av og til poster Jens et liten videosnutt sammen med sin far, og de er så hyggelige å se!

Tidligere i desember postet Jens en videosnutt fra 2012 hvor de to og Ingrid Gjessing Linhave lagde sildesalat, som er en gammel tradisjon i Stoltenbergfamilien. Snutten kan du se på denne lenken. Samme lenke inneholder også oppskriften for sildesalaten, og jeg tenkte at dette så både enkelt og godt ut. Igjen. Og gikk til innkjøp av manglende ingredienser.

I dag gjorde jeg meg klar, finkikket på oppskriften og oppdaget at den var noe mangelfull med tanke på mengdeangivelse av enkelte ingredienser. Det står nemlig "ca. 5 syltede rødbeter". Er det hele beter? Hvor mange beter går på et glass med skivede rødbeter? På en Meny fant jeg faktisk fire hele, syltede (tror jeg) rødbeter, og de veide visstnok 500 gram. Ett glass skivede rødbeter veier omtrent det samme, men ser ut til å inneholde mye mindre beter. Dette ble veldig vanskelig, så hva gjør man da? Jo, man prøver å kontakte kilden!

Og jeg sier det bare - I hvor mange land kan man få kontakt med en tidligere statsminister og nåværende generalsekretær i NATO på Twitter og samtale om sildesalat?? Det står respekt av slik kontakt med "vanlige folk", og jeg blir faktisk både imponert, ydmyk og respektfull av en slik jordnærhet.


Men tilbake til sildesalaten. Jeg kokte potetene dagen før for å ha god nok tid i dag (mannen tok over det meste av kjøkkenet i dag for å lage pinnekjøttmiddag). Og ingrediensene er som følger:
  • 4 fileter spekesild
  • 8 kokte poteter
  • ca. 5 syltede rødbeter (= halvt glass skivede rødbeter)
  • 4 store eller 6 små sylteagurker (Disse droppet jeg)
  • 2 epler
  • 2 ss hakket løk
  • salt (Oi! Det glemte jeg visst!)
  • hvit pepper
  • litt rødbetkraft
  • 1 boks rømme (1/3 l)
  • ev. hardkokt egg (hakket)
  • persille til pynt (Mangelvare her i huset)
Kutt alt i passe små biter og bland det sammen forsiktig. Tilsett krydder og bland i rømme og litt rødbetesaft til slutt. La salaten hvile i en bolle i kjøleskapet noen timer eller over natten. Pynt med hardkokte egg (jeg blandet eggebitene i salaten) og finhakket persille.

Den ble faktisk skikkelig god! Og det enda jeg ikke er noen stor fan av rødbeter. Jeg hadde kjøpt et glass til å gi mine foreldre, men jeg fikk dobbelt så mye igjen til meg selv.


 

onsdag 14. desember 2016

Enkle proteinrundstykker

Jeg har vært litt flink igjen. Det er ikke så ofte, så jeg må sørge for å skryte av meg selv de gangene det skjer. Og ettersom jeg nevnte for PTen min i dag at jeg hadde tenkt å prøve ut denne oppskriften, måtte jeg nesten stå ved ordene mine. Hun følger meg på instagram, så hun får med seg både det ene og det andre.



For noen uker siden fant jeg en veldig enkel oppskrift på proteinrundstykker, og jeg blir begeistret når ting er både sunne og enkle. Det viste seg også at de var gode, så da blir det nesten ikke bedre. Det eneste jeg har å utsette på oppskriften, er at den bare gav meg ni relativt små rundstykker. Neste gang skal jeg doble oppskriften - minst.

Og her er den:

Ingredienser:

2 egg
250 g havregryn
250 g mager cottage cheese
2 ts bakepulver
1 klype seltin

Sett ovnen på 180 grader før du blander ingrediensene i en bolle. Jeg brukte stavmikser med godt hell. Bruk en skje til å porsjonere ut rundstykker på bakepapir, og sett brettet midt i stekeovnen i ca. 25 minutter. Ta-daaa!

Såvidt jeg klarte å regne ut, ble dette næringsinnholdet per 100 gram rundstykke:
Energi    213,5 kcal
Protein   12,15 g
Fett        0,16 g
Karbohydrater    26,49 g

mandag 5. desember 2016

Plutselig tilbake

Jeg har prøvd å vri hjernen for å komme opp med noe å skrive på bloggen, men det ble dårlig resultat av forsøket. Jeg -skal- skrive om Lisboa-turen, men jeg har ikke behandlet alle bildene ennå, så dermed venter jeg litt. Ikke kan jeg skrive om juleforberedelsene mine heller, for dem har jeg ikke begynt på. Jeg skal jobbe hele julehelgen, så det blir lite feiring i år. Og i dag skulle jeg sunget med koret på en adventskonsert, men den forbaska ungen som hostet meg midt i trynet på jobb i forrige uke satte en effektiv stopper for det. Det er godt jeg skal ha lite pasientkontakt i dag, og at jeg kan sove litt lenger enn normalt.

Plutselig er jeg tilbake.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...