© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

lørdag 1. oktober 2016

Pelargonia

Jeg kjøpte meg en duftpelargonia i sommerferien. Den var ganske stor og jeg fikk den relativt billig, avblomstret og på restelager som den var. Den ble stående ute på verandaen i godværet. Fordi den var så stor tenkte jeg at det kanskje var en god idé å klippe den ned litt og la avklippene stå i vann for å få røtter slik at jeg kunne få fem nye pelargoniaer ut av den. Sånn i tilfelle jeg klarte ta livet av morplanten, liksom. Jeg stoler ikke helt på mine egne grønne evner, for å si det mildt.

Før-bilde

Etter-bilde
Svigermor fikk med seg én avlegger til Vestlandet og min mor fikk også en med seg hjem. Jeg må huske å spørre dem hvordan det har gått med dem, forresten. Det ble tre avleggere igjen til meg. Det gikk ikke noe særlig godt. De råtnet faktisk, så de endte sine dager i matavfallet.

Kompost
Morplanten er heldigvis fortsatt i live, men den stod ute helt til i forrige uke. Da begynte høstværet og kjøligere netter å sette inn, så da turde jeg ikke gamble på livet dens lenger. Nå står den på skjenken i stua og har mistet endel blader, men også fått mange små, nye skudd. Jeg er usikker på om den trives, men jeg krysser fingre.

Tips til meg selv: Sjekk pelargonia.no
Nyttig pelargonia-info: "Stell av pelargonia" (pdf)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...