© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

søndag 19. april 2015

Fortsatt ganske fornøyd

Årrhh, i dag har jeg fått gjort unna sånne småting som stadig blir utsatt fordi man ofte ser seg blind på dem. Kastet tre døde og nesten-døde orkidéer, satt vekk noen potteskjulere, gjort klar ei bøtte akvarievann, fjernet litt algevekst i ett av akvariene, hentet ut plantetrappa fra garasjen, feid trappa og kastet de uteplantene som ikke overlevde vinteren.

Og fordi vi skulle ut og handle, fikk jeg tak i litt forskjellig jord på Hageland når vi først var på veien. Før var jord jord. Det er det åpenbart ikke lenger, for nå får du tak i all verdens forskjellig jord, og til ganske spesifikk bruk også. Jeg oppdaget for første gang kirkegårdsjord. Det er heldigvis ikke jord hentet fra kirkegården, slik første morbide assosiasjon var, men til bruk på gravsteder.  Hortensiaer får egen jord og rhododendron likeså. Jeg kjøpte blant annet så- og kaktusjord til frøprosjektene mine. 

Jeg har nemlig endelig fått sådd litt. Bare blomkarse foreløpig, ettersom det står på pakkene til sukkererter og jungelagurker at de skal sås direkte på voksestedet. Det er garantert ikke helt nødvendig, men jeg har ihvertfall utsatt dem litt. På blomkarsefrøpakken stod det at frøene skulle bløtgjøres før såing, men jeg hadde oversett det, så de fikk bare en snau times vannbad før de gikk i jorda. Det blir forhåpentligvis spiring likevel. Minidrivhuset mitt står nå i stuevinduskarmen og godgjør seg.

Og så fikk jeg pottet om en stor lavendel og satt den oppi potta hvor en død palme hadde overvintret.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...