© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

mandag 27. oktober 2014

Så var det også prøvd!

Denne helgen stod jeg altså på stand for Stiftelsen Organdonasjon for å spre litt kunnskap og oppmerksomhet omkring temaet på donasjonsdagen. Det var min første gang på stand for dem, og det var i grunnen en positiv opplevelse. Men er det ikke rart at av alle de positive jeg møtte, så husker jeg best han som var svært skeptisk? Han var nemlig veldig opptatt av at det internasjonalt (i følge ham) var mye handel med organer, og det likte han ikke særlig. Et forsøk på å rydde opp i den misforståelsen omkring det norske  helsevesenet ble relativt kjapt avbrutt av kona som bestemt og utålmodig utbrøt at "Vi tar med oss en brosjyre hjem så kan vi lese på det der!" før hun tok et godt tak i mannens arm.

Men altså - bortsett fra ham, så var de fleste positive til organdonasjon. Noen var litt avmålte på egne eller barnas vegne, men nokså unisont enige om at det er en god idé. Vi hadde noen twist og pepperkakehjerter å lokke folk med, og brosjyrer, penner og kjærlighet-på-pinne å dele ut. Både unge og gamle ble spurt, og noen få hørte overhodet ikke etter i det de fór forbi fordi de trodde vi skulle selge dem noe. Vi kunne se det på det blanke blikket når de strøk forbi oss.

En journalist fra lokalavisa var også tilstede for å dekke evenementet, og nå ligger artikkelen ute på nett med meg avbildet sammen med hun som var stand-ansvarlig. Til uka kommer visst papirutgaven. Jeg håper den er litt mer utfyllende enn nettutgaven. :-)

Neste år, hvis jeg ikke skal jobbe den dagen, tør jeg kanskje organisere en stand på egen hånd? Noen flere som vil? 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...