© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

mandag 4. august 2014

Gratis ferie - eller ikke?

Vi hadde nettopp vært innom akvariet i Rhodos by som ligger helt, helt på nordtuppen av øya. Forøvrig en nokså skuffende severdighet for oss som er vant til større akvarier, men greit nok å bruke litt tid på når man ellers har et hav av tid til rådighet. På vei tilbake mot hotellet gikk vi langs Elli Beach og et busskur langs veien. Der stod det et par og hang. 

Vi hadde raskt vennet oss til å bli ropt "Finland?" og "Germany?" etter av diverse innpiskere i byen, men denne jenta lurte på om vi var svensker. Nei, norske, svarte vi. "Hva, norske?! Da MÅ dere bare komme bort hit litt!" Selv var hun fra Finnmark, kunne hun fortelle og kameraten fra Tyskland. Hun hadde noen skrapelodd til oss hvis vi var interesserte i å lytte kjapt på det hun hadde å fortelle.

Mannen og jeg kikket på hverandre og dro på skuldrene. Tid hadde vi masser av, det var jo fortsatt bare formiddag. Så fortalte hun hvem hun jobbet for og hva vi kunne vinne på skrapeloddene. Det var fire gevinster man kunne vinne; en mp3-spiller, en iPad, en ukes gratis ferieopphold og en fjerde premie som jeg har glemt nå. Alt vi behøvde gjøre var å skrape loddet og hvis vi skrapte frem tre like symboler, ble vi VIPer og fikk gratis taxi til og fra et Diamond Resorts-hotell hvor alt vi måtte gjøre var å gjennomføre et møte på minst 90 minutter hvor vi fikk høre hvor fortreffelig DR var. Ingen krav til å signere noe som helst, bare gjennomføre møtet.

Jøssda, tenkte vi, det skulle vi vel alltids overleve. Mitt skrapelodd ga ingenting, men mannen skrapte frem tre palmer. Paret gikk tilsynelatende i fistel for dette var helt utrolig sjeldent. Taxi ble ringt etter og så ble vi skysset avgårde til DR-anlegget i en nærliggende by. Vi hadde ennå ikke skrapt det siste feltet på loddet etter klar beskjed om at det skulle vi først gjøre etter at salgsmøtet var gjennomført. Greit nok.

Vel fremme måtte vi vente på en tilgjengelig skandinavisktalende salgskonsulent, eller hva hun nå hadde som tittel. Til slutt kom det ihvertfall ei svensk dame bort til oss, tok oss med til et rom hvor det allerede satt en haug med folk i samme situasjon som oss, og så begynte hun å snakke. Spørre oss ut om ferievaner, hva slags ferie vi ønsket oss, sjekket at vi faktisk passet inn i profilen deres (begge i jobb, gift/samboer, drar på ferier) og så lurte hun på om vi ønsket å vite noe om henne.

Helt ærlig var jeg overhodet ikke interessert, men man er jo høflig og hun hadde vel uansett sin egen fortelling på programmet, så hun durte i vei om hvordan hun var havnet på Rhodos i den jobben hun var i. Deretter tok hun oss med til visningsleiligheten på anlegget som så svært bra ut. I alle tilfeller mange ganger bedre enn der vi var innlosjert (Trestjerners Constantin Hotel - anbefales forøvrig ikke hvis du liker litt standard på rommet.) og med en fenomenal utsikt.

Utsikt fra visningsleilighet.
Deretter bar det tilbake til grupperommet vi hadde startet i, og så prøvde hun å selge oss et medlemskap, men for å gi oss eksakte tall måtte hun hente sin sales manager. Vi bare himlet med øynene og stålsatte oss. På dette tidspunktet var det allerede gått et par timer, minst, og jeg var i ferd med å miste tålmodigheten.

Sales manageren kom med et tilbud, vi sa nei, han spurte hvorfor ikke, vi svarte at slik skal overveies nøye, han fortalte at dette var et one time offer, vi sa nei takk. Ærlig talt, slikt signerer man bare ikke på uten muligheten til å tenkte grundig gjennom, høre med venner og bekjente og google i øst og vest først. Og når man så får beskjed om at dette tilbudet gjelder bare akkurat nå, i morgen er det for sent, ja da forsvinner all troverdighet som dugg for solen. Han prøvde sitt beste, men forsto at vi ikke var til å overtale og gav heldigvis nokså raskt opp.

Litt snurt reiste han seg fra bordet, vi sa hadet og ble med den svenske dama for å skrape det siste feltet på loddet til mannen min. Dama hadde et kort med ryggen opp som skulle vise oss hva vi vant. Den bokstaven vi skrapte frem var koden til premien, og det viste seg å være et gratis ferieopphold på et Diamond Resorts-sted i ett av ti europeiske land. Mannen mener at hun virket oppriktig overrasket og noe snurt over at vi vant det til tross for at vi takket nei til dem. Personlig stolte jeg ikke på en eneste antydning av følelse hos henne, så hun kunne like godt spilt skuespill.

Etter at vi har kommet hjem fra ferien, har vi googlet DR opp og ned og i mente, og så godt som alle ber folk om å holde seg på lang avstand fra dem. Greit nok, vi har overhodet ikke til hensikt å bli med i en "ferieklubb" hvor man betaler et gitt beløp og tilsynelatende skal kunne ta ut den ferien man ønsker hvor og når man ønsker. 

Derimot var det denne gratis ferien da. Det er 99 euro i "administration fee", og mat, reise, forsikring etc er ikke inkludert. Kun oppholdet. Fortsatt ingen krav om å signere noe som helst ("Du har ingen skyldighet att köpa eller hyra något eller ingå något avtal."), men man må gjennomføre dette (fra brosjyren vi fikk): "Under er vistelse kommer ni att bjudas in på en rundtur av anläggningen, där en representant kommer att visa runt och förklare vilka tjänster och faciliteter som erbjuds och fördelarna med att ta ytterligare semester med oss."

Det høres jo fristende ut. Syv netter i en "rymlig lägenhet med självhushåll" et sted i Europa høres ikke dumt ut. 99 euro pluss mat og reise kan likevel bli en ganske billig ferietur. Jeg har googlet etter beste evne, men ikke funnet så mye om noen faktisk har tatt ut en slik premie og hvordan det gikk for seg. Kun dette innlegget har jeg funnet, og det virker jo ganske beroligende.

Hvis vi effektuerer denne premien, skal jeg oppdatere dere om hvordan det går for seg. :)

Fra brosjyren vi fikk. Ingen liten tekst noen sted og lett forståelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...