© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

onsdag 28. mai 2014

Linsesuppe

Linsehistorien fortsetter. I dag har jeg vært inne til linsekontroll og evaluert de linsene jeg fikk med meg sist. Forskjellen på de to -7,0-linsene var mer enn med eller uten UV-filter. Det ene settet var av silikon som puster mer enn de andre som ikke var av silikon. Akkurat det viste seg i dag å spille null rolle, selv om jeg likte best de med silikon. Min styrke og hornhinneskjevhet gav ingen valgmuligheter - det blir uten silikon. Optikeren mente forøvrig også at jeg nok lå nærmere -7,25, men når vi er i den delen av skalaen så lager de ikke linser på 0,25 eller 0,75. Da er det enten hel eller halv styrke som gjelder. Blæ! For ei suppe!

Åpenbart må man bare være sjeleglad for at det er nogenlunde brukbare linser å få tak i når man er så nærsynt, for når man også har skjeve hornhinner begynner valgmulighetene å dale drastisk. De nye, tilpassede linsene var nå kommet, så jeg prøvde dem på for å se om de var tilpasset godt nok. Og samtidig fikk jeg svar på hvordan man løser linser-og-skjeve-hornhinner-problematikken. 

På linsene er det nemlig to streker som skal stå vertikalt, som klokka 6 og 12 på urskiva. Dagens nye linser la seg skuffende nok ikke på rett plass, men mer rundt klokka 4 og 10. Det gav en høyst utilstrekkelig og utilfredsstillende synskorrigering. Det venstre øyet så jeg derimot ganske greit med med de nye linsene. Atter nye linser er altså bestilt. Må si jeg virkelig ser frem til å se klart på livet igjen! Det høyre problemøyet mitt gav et uklart syn og derfor ble jeg veldig bevisst det, og det føltes som jeg hadde evig gugge i øyet som jeg hele tiden prøvde å blunke vekk uten å lykkes.

Skal ikke de nye brillene mine komme snart??


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...