© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

mandag 28. oktober 2013

Kakeskryt

På førtiårsdagen hadde jeg med meg sjokoladekake på jobb for første gang. Jeg er ingen kakebaker, men inspirert av Pia sin opplevelse av Toros "Langpanne Sjokoladekake" falt valget på nettopp den kakemiksen. 

Og folk skrøt faktisk av kaka! Ei kom tuslende bortom etter lunsjen den dagen og lurte på om hun kunne få lov til å spørre om oppskriften. Jeg måtte bruke et par sekunder på å avfeie tanken på at hun var ironisk, og faktisk syntes halvfabrikataen var veldig god. Og siden jeg ikke har vett til å skryte på meg ufortjente bakeevner, falt kollegaen nesten i staver over at jeg ikke hadde bakt fra bunnen av. "Men den var jo så saftig!".

Så sent som i dag fikk jeg melding av en kollega på Facebook som lurte på om det var lov til å få oppskriften på kaka jeg hadde hatt med for rundt tre uker siden. "Den var veldig god!", mente hun. Og det er jo hyggelig. "Den var liksom litt saftig, ofte de blir så tørre." svarte hun på opplysningen om posemiks. 

Ikke vet jeg hva jeg gjorde for noe spesielt. Jeg fulgte bare oppskriften, og hadde i litt romessens i glasuren. That's it.

Kan åpenbart anbefales. 

 

onsdag 23. oktober 2013

Ulv, ulv

Nå har jeg vært på revmatologisk poliklinikk for utredning grunnet fatigue. Jeg var inne hos legen i 50 minutter, og hun sjekket blodtrykk (130/80 - helt ypperlig, sa hun. Du har sannsynligvis lavere til vanlig.) og puls (jevn og fin). Hun lyttet på lungene og hjertet. Hun kikket meg i halsen ("Si aaaaa!"), kjente på lymfeknutene (hals, armhuler og lyske) og gikk over alle leddene. Hold hodet slik, bøy hodet dit, beveg armene slik og sånn. Ingen artritt å finne.

Til tross for positiv ANA og positivt utslag på anti-DNA, ønsket hun ikke å gi meg en SLE-diagnose grunnet for diffuse symptomer og manglende leddproblemer. I følge henne er det mange som går rundt med antistoffer uten å ha sykdommen (20 %  av befolkningen). Hun mente at fastlegen fikk følge med på klinikken fremover, men uten mer enn dette var det ingen grunn til ny kontrolltime senere hos dem.

Jeg nevnte svimlingen min for henne. Den som varer noen få sekunder og er nesten samme følelse som når man er litt tipsy og hjernen henger noe etter når man flytter blikket. Hun spurte om synsforstyrrelser, og jeg nevnte det som jeg skrev om tidligere HER. Hun skulle skrive til fastlegen min at svimlingen kanskje burde følges opp mtp. hjerte/kar.

Hun nevnte noe om bilder av hofta mi, men det tror jeg kokte ut i kålen. Nye urin- og blodprøver er bestillt, og jeg skal ordne det i løpet av uka. Prikkingen i venstre tommel, peke- og langfinger som forsvant samtidig som jeg begynte med B12-sprøyter, ble avfeid etter at hun hadde provosert nervene ved håndleddet uten reaksjon.

Så da sitter jeg her, nesten like klok som før jeg var hos legen. Fortsatt ingen svar på hvorfor jeg sliter med fatigue, småsvimling, høy CRP (mellom 20 og 35), høy fibrinogen (~ 4,9), høy urat (mellom ~380 og 430), lett økt senkning (22), tidvis lavt fosfat. Lav B12 og vitamin D. (Normale lever- og nyreparameter, normal kolesterol/HDL/LDL/TG, normal hematologi unntatt høye trombocytter (450-500), normal glukose/HbA1c.) Lupus antikoagulant har tidligere vært lett forhøyet, ny prøve bestillt nå.

Hvis noen kloke doktorhoder leser dette og har forslag til tester, utredninger eller diagnoser, tas forslagene i mot med takk. For å tydeliggjøre sykdomsbildet, kan jeg da også opplyse om at jeg har EDS, hypotyreose, endometriose og diverse allergier, og at jeg tidligere hadde anstrengelsesastma.

Nå venter jeg på å få høre fra turnuslegevikaren som har overtatt for fastlegen min mens hun har permisjon for å jobbe et annet sted.

EDS-myke ledd gir ingen artritt-score.

lørdag 19. oktober 2013

Hyggelig besøk

Jeg har fått en trofast og jevnlig besøkende bosatt i Moss! Jeg vet ikke hvem du er eller hvorfor du er så ofte på besøk, men det er faktisk veldig trivelig at du kommer på besøk her! Fortsett med det! :-)

tirsdag 15. oktober 2013

Begynnelsen av oktober

Etter en rolig start på oktober her på bloggen begynner jeg å bli klar til dyst igjen. 40-årsdagen ble tilbrakt på jobb med medbrakt sjokoladekake, hvor jeg fikk tildelt gratulasjoner, klemmer og komplimenter for kaken i rikt monn jevnt utover dagen. Etter jobb kom mannen hjem med overraskende blomsterbukett.


Toro-sjokoladekaken høstet mange godord på jobb!
Lørdagen etter var mannen og jeg ute og spiste på restaurant, og uken etter fikk jeg med meg nesten tyve (!) kolleger ut på samme restaurant for å være litt sosiale. Ettersom jeg visste at den familiære feiringen ikke akkurat kom til å stå i taket, måtte jeg finne på noe med jobben i stedet. Alle sammen skrøt av tiltaket (vi er ikke så veldig flinke til slike tiltak på jobb hos oss), lurte på hvorfor vi ikke gjorde slikt oftere, og så plutselig stemte alle rundt langbordet i en bursdagssang til meg! Jeg ble passelig rød i kinnene, men satte umåtelig stor pris på oppmerksomheten og alle gode ord! Jeg fikk til og med en liten gave av noen av kollegene "sånn litt diskret", som de sa. Utrolig rørende, og jeg er kjempetakknemlig for at så mange ble med på moroa!
"Englehår" til dessert
Bursdagsgave fra kolleger
Hovedførtiårsgaven, om jeg kan kalle den det, fra mannen var billetter til Gitarkameratene sist helg. Det ble en traurig affære ... Jeg sov ut mellom nattevakter (ferdig med to, hadde to igjen) og var helt hinsides. Dessverre var mannen også det, for han hadde også glemt hele greia. Jeg husket konserten i åttetiden på kvelden da jeg leste i lokalavisa om dem, men da var vår konsert over for et par timer siden. Mannen fikk så dårlig samvittighet av forglemmelsen at han skrev to dikt til meg den kvelden etter at jeg hadde dratt på nattevakt igjen. Jeg skulle veldig gjerne vært på konserten, men det dummeste er i grunnen de bortkastede pengene. 

Ja, ja - mannen kompenserer for misæren ved å ta meg ut på ny restaurant denne uka. Denne gangen på et sushisted. Han som blånekter å spise sjømat.

Som nevnt er jeg nettopp ferdig med fire nattevakter. Man lever i en egen, liten boble når man jobber slik. Sover lenge, spiser middag og er litt sosial, drar på jobb, sover lenge, spiser middag, sløver foran TVen, drar på jobb, sover osv. I løpet av nettene opplevde jeg både gjenoppliving med intubasjon, hjertekompresjoner og full pakke og en plutselig fødsel (i tillegg til alle andre vanlige nattevaktsopplevelser). Tross det hadde vi stort sett relativt rolige netter. Jeg skal ikke klage. Nå har jeg et par dager fri til å komme i relativ normal søvngjenge igjen.

lørdag 12. oktober 2013

Neeeei!!

Det er ikke mulig! ARGH! 

Vi glemte konserten til Gitarkameratene i ettermiddag! Jeg sov ut etter nattevakt og var helt hinsides, og dermed var det fullstendig borte for oss begge!

Det var den 40-årsgaven. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...