© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

søndag 29. september 2013

Alenelørdag

I dag har jeg vært gressenke. Jeg kjørte mannen til togstasjonen lørdag morgen, og siden det fortsatt var halvannen time til det store handlesenteret utenfor byen åpnet, bestemte jeg meg for å kjøre litt rundt og se etter fotomotiv.

Først kjørte jeg over til andre siden av sentrum hvor elva møter havet, men der - på en parkeringsplass - møtte jeg, av alle ting, en kø av folk som skulle kjøpe billige poteter! Tror det var Kerrs Pink. Og siden det var vanskelig å finne parkeringsplass og jeg er veldig lite sosial så tidlig på morgenen, snudde jeg for å unngå merkelige blikk under fotografering.

Så da kjørte jeg over til en annen bydel, ikke så langt unna stadion, og fant et fint motiv hvor jeg tok et par-tre bilder mot sola. 

Mose i motlys. Eventuelt mose i morgensol.
Fortsatt en times tid til handlesenteret åpnet, fant jeg ut at jeg skulle kjøre en stor omvei og se etter flere fotomotiv. Det fant jeg, men dessverre var det ikke stoppeplasser i umiddelbar nærhet til motivene! Sola glitrende i tjern, tåke på vannoverflaten og varme høstfarger. Det ble dessverre få bilder, men jeg fikk ihvertfall brukt litt tid på turen. Slapp mange biler forbi meg mens jeg søndagskjørte med blikket minst like mye utenfor veibanen som på den.

Jeg var på plass utenfor handlesenteret ti minutter før åpning, og satt og hørte på radio mens jeg ventet. Egentlig hadde jeg ingen spesielle handleplaner, bortsett fra mat. Men på mystisk vis klarte jeg å bruke et par tusenlapper på klær på vei til matbutikken. Dyktig selger! Og dessuten tenkte jeg at jeg sannelig kunne unne meg noen nye klær til 40-årsdagen - det er ikke SÅ ofte at jeg handler klær!

Burgundy overload!
Vel hjemme sluknet jeg på sofaen i noen timer og på kvelden koste jeg meg foran TVen med en flaske hvitvin som mannen vant i vinlotteri på jobb. Det ble ingen suksess. Jeg drakk ikke opp flaska en gang, så jeg kommer ikke til å kjøpe den selv.

Forresten har jeg allerede fått time hos revmatologisk poliklinikk! Slutten av oktober! Det blir spennende!

tirsdag 24. september 2013

Mindre stress og mer overskudd

 • Få gjort det som stresser deg
 • Husk å puste, sakte, ofte
 • Gjør det du innerst inne vet er riktig
 • Tenk på hva du er takknemlig for akkurat nå
 • Husk å rose deg selv når du gjør noe som er bra
 • Sett pris på de du har rundt deg
 • Gjør ingenting i fem minutter hver dag
 • Aksepter at du ikke kan gjøre alle fornøyde
 • Gjør ofte noe du elsker å gjøre
 • Vær glad i deg selv, respekter deg selv og vær stolt av deg selv
 • Omgi deg med mennesker som gir deg overskudd
 • Gjør noe hyggelig for andre
 • Gjør noe du liker å gjøre
 • Si i fra på en god måte
 • Gi slipp på bekymringene dine, tenk på alle grunnene det er til at det vil gå bra
 • Ikke lov mer enn du ønsker å overholde
 • Spør deg selv av og til: "Hva er det egentlig som gjør meg lykkelig?"
 • Le mye, ha humor med i det du gjør
 • Gi slipp på dårlig samvittighet. Det hjelper ikke noe likevel.
 • Ta ikke alle andres bekymringer på deg
 • Si nei når du mener nei. Vennlig, men bestemt.
 • Gled deg på andres vegne.
 • Sett ned tempoet nå! Kos deg, len deg tilbake og gled deg over å bare være til.
 • Organiser pulten din
 • Gjør de små oppgavene først
 • Sett av tid til de store oppgavene
 • Gjør det du gruer deg til med én gang.
 • Gjør det nå!
 • Og husk at du er god nok som du er.(Teksten er lånt fra et foredrag av "Liv & Lyst" for flere år siden. Jeg tror de har lagt ned nå.) 

tirsdag 17. september 2013

Sneglefartsstriper

Etter at ancistrusene ble flyttet fra karantenekaret til hovedakvariet, og seks neontetra overtok plassen i karantene, begynte det pussig nok å bli litt algevekst i den lille AquaBox-en. Det er jo litt upraktisk, så i dag kjøpte jeg meg en sebrasnegle (Neritina natalensis) på vei til naprapattimen min. Og passende nok kjøpte jeg med meg sushi til middag på vei hjem.

Ikke superfersk sushimiddag, men 2/3 av neontetrastimen min.

Ny sykkelhjelm mot algevekst. Eller var det sebrasnegle, kanskje?
Under kan du se en superspennende actionfilm sett fra fugleperspektiv. Strengt tatt kunne jeg vel også skrevet froskeperspektiv, da de vel må kunne sies å kunne se ned på vannbunnen, antar jeg.

fredag 13. september 2013

En anbefaling

For noen uker siden ble jeg gjort oppmerksom på en tegneserie på internett og jeg har i etterkant lurt på hvordan jeg skulle tipse dere om den på en god måte. Den er tegnet av en dansk kvinne, heter "Scandinavia and the world", og portretterer verdens land som personer. Svensken som arrogant snobb, opptatt av orden og glad i billig dansk øl. Dansken som laid-back uten selvkontroll og opptatt av komfort. Og nordmannen som en uhygienisk fiskeeter som er opptatt av natur (svenskenes syn), samt rolig og easy-going (danskenes syn).

Jeg har fortsatt ikke funnet en god måte å presentere tegneserien på for dere. Jeg sendte en e-post til en oppgitt adresse på nettsiden hvor jeg ba om tillatelse til å poste noen av bildene på bloggen min, men jeg fikk aldri noe svar. Derfor kommer det noen uautoriserte bilder under denne teksten som jeg syntes var beskrivende for serien.

Forøvrig kan jeg fortelle at jeg satt oppe ei hel natt og leste meg gjennom arkivet til denne serien og humret og lo av overtrøtt humor. Serien personifiserer verdens land og viser hvordan vi i Skandinavia ser på andre nasjoner. I tillegg er det faktisk endel historie å lære fra enkelte av postene! Napoleonskrigen, Kalmarunionen, hvordan Danmark mistet Norge og vi fikk grunnloven vår uten at Sverige brydde seg nevneverdig om det, hvordan Ålands forhold til Sverige og Finland er og hvorfor Bornholm ikke likte seg under svensk styre, men heller ønsket seg tilbake til Danmark. Også dagsaktuelle hendelser tegnes. Den siste heter "The fox". Trenger jeg si hva den handler om? Mye moro her!

Noen av postene er lange og man må skrolle et stykke nedover, mens andre er kortere. Mye av moroa er også å lese tegnerens forklaring under tegningen sin!
(Bildene under er veldig store, men måtte bli slik for å få dem leselige.)

Norge, Island og EU:

Norges overgang fra Danmark til Sverige i 1814:mandag 9. september 2013

Perfekt soppstuing

Så var søndagsmiddagen fortært, og den ble så god, så god! Storfornøyd med egen innsats! (Og mannens bidrag, naturligvis!) Soppstuingen ble perfekt! Akkurat slik jeg liker den, og som jeg ikke får den på Big Horn her i byen. På det området savner jeg Big Horn i Torggata i Oslo - soppstuing kunne de!

Oppskriften jeg mer eller mindre forholdt meg til, finner du HER.


I morgen skal jeg kose meg med restemat!

søndag 8. september 2013

En slags ukerapport

Mandag for ei uke siden ringte jeg legekontoret mitt og ba om å få tilsendt kopi av svarrapporten de mottok fra Hormonlaboratoriet på Aker sykehus. Det har de fortsatt ikke klart å sende meg, men de maktet å sende meg prøvesvarene på prøven tatt litt senere på den samme mandagen. Helt unødvendig, siden jeg jobber der svarene blir produsert. Lurer på om jeg faktisk må fysisk møte opp på kontoret deres og forklare hva jeg er ute etter, til tross for at vedkommende jeg snakket med tilsynelatende forsto hva jeg mente.

Ukens ene kveldsvakt ble bl.a. benyttet til å begynne på vitamin B12-kuren min. En snill sykepleier på huset hjalp meg med det og satte sprøyta i skinka mi. Ukens siste arbeidsdag bød på rød rose ved ankomst på jobb (kan ha sammenheng med at man kunne forhåndsstemme den dagen), en pasients skamrosing av meg i fem samfulle minutter til en kollega (Alltid stas å få høre godord om seg selv gjennom andre!) og iskrem helt på slutten av dagen. Aner ikke hva som var i den isen, men noe rart må det ha vært ettersom overleppa mi hovnet skikkelig opp utover dagen! Det ble dessverre ikke bedre av at jeg koste med nabokatta da jeg kom hjem etter jobb, og antakelig fikk katteallergener i det ene øyet! Holdt på å tilte i vinkel!

Fikk også svar på de siste immunogiske analysene på fredag, og det var noe deprimerende. Jeg legger meg ikke ned i fosterstilling med krampegråt ennå. Ikke før en lege eventuelt gir meg (enda) en diagnose. Svarkommentaren lød som følger:
"Anti-nativt DNA er positiv i indirekte immunfluorescensteknikk (IFA) og viser grenseverdi i EliA-teknikk. Positiv anti-DNA sees oftest ved SLE. EliA regnes for å være noe mer sensitiv, men mindre spesifikk enn IFA."
I analyseregisteret vårt på jobb kunne jeg lese at positivt svar på anti-DNA var "nærmest patognomonisk med SLE". Som står for systemisk lupus erytematosus - og kan være noe dritt. Men det skal altså være noen få kriterier til tilstede for å få diagnosen, så jeg må vel få tildelt en time til utredning først. Hvis jeg etter dette eventuelt får diagnosen, skal jeg heller deppe mer på alvor.

Senere i dag kommer foreldrene mine til middag. Vi skal ha reinsdyrsteik med kokte poteter, brokkoli og blomkål. Og så skal jeg prøve å lage kremet soppstuing for første gang!

Røde roser utdelt på jobb.

tirsdag 3. september 2013

Flere blodprøver og litt kor

Legen min ønsker fortsatt at jeg går på B12-sprøytekur i tre måneder, så kanskje jeg bør lære meg å sette intramuskulær injeksjon? Hvis ikke, får jeg snylte på diverse sykepleiere på forskjellige avdelinger på jobb. Det gikk jo greit i fjor, selv om det bare var fire ganger.

Nye blodprøver tatt i dag, slik at revma pol får tilgang til ferske svar. Lett forhøyet senkning, forhøyet fibrinogen og CRP slik som jeg pleier, lett forhøyet leukocytter (Hvor kom det fra? Var normalt for to uker siden.) og det høyeste urinsyresvaret jeg noensinne har hatt (Ikke "off the charts", men høyere enn jeg noen gang har hatt.), B12 har økt - men det skyldes nok at jeg har hevet innpå TrioBe de siste to ukene, noe som også resulterte i forhøyet folat. Ikke lurt. RF-testen var derimot normal. Får vente på resten av svarene og se hva de blir. Fikk ihvertfall tatt spormetaller denne gangen! :)

Har jeg forresten nevnt at korsyngingen er tatt opp igjen etter sommeren? Før sommeren fikk jeg bare med meg tre øvelser, tror jeg. Ikke noe å bidra med på konsertene som ble holdt i sommer, altså. Men nå har vi altså startet opp igjen, høstturnusen er tilrettelagt med bare én kveldsjobbing som hindrer korøvelse og nye hefter med stive permer er innkjøpt til notene. Jeg skal fullføre året! :)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...