© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

fredag 19. juli 2013

Sommeren så langt

Endelig kan vi puste ut her på Sørlandet halvveis uti ferien vår. Mine svigerforeldre har vært på besøk og vi har lekt verter og aktivitører. Jeg har heldigvis noen av de beste svigerforeldrene man kan få, så alt har gått på skinner. Før de kom klarte mannen å tømme gjesterommet såpass at vi klarte å få blåst opp ei dobbelseng der inne. Gardiner rakk vi også å få hengt opp i siste liten. Riktignok var de verken ferdig sydd eller hengt opp riktig, men de gjorde det de var ment til; å holde rommet mørkt.

Været har også så langt vært som bestilt og adskillig bedre enn fryktet. Fra vi gikk ut i ferie og til nå har vi hatt strålende solskinn og varme temperaturer. Kun et par dager har det vært noe overskyet, men det var nesten bare godt å få en liten pause. Svigermor er ekstremt glad i sol, og så snart sola skinte på verandaen vår var hun ute i solstolen. Svigerfar er mer som meg og holdt seg i skyggen.

Ettersom svigerforeldrene mine rimeligvis er fra samme vestlandsby som mannen, har de ikke vært så mye på Sørlandet tidligere. De var her i bryllupet vårt og muligens én senere gang, men that's it. Denne gangen tenkte jeg det var på tide å vise frem landsdelen min litt. Vi lekte turister og ruslet rundt Pollen og Tyholmen i Arendal, tittet litt på et matmarked i Grimstad, spiste på en kinarestaurant i Lillesand og kikket på både Posebyen, Kilden og Tangen i Kristiansand. Neste gang må vi ta en tur til Mandal og Lindesnes fyr, tenker jeg.
Europeisk matmarked i Grimstad - en tam affære.
Mine foreldre hadde ikke vært i Kristiansand dyrepark siden tidlig 90-tall og mine svigerforeldre aldri, så derfor tok vi alle en dagstur dit. Vi stilte opp ved åpningstid for å være sikker på parkeringsplass. Kan forøvrig anbefale dere å bestille og betale billetter på nett - veldig beleilig og man slipper billettkøen. Innenfor portene konsentrerte vi oss om dyrene, ettersom fritidsparken, badelandet og kaptein Sabeltann ikke var helt innenfor våre interesseområder. Mannen og jeg gikk amok med kameraene våre og jeg fikk tatt massevis av flotte bilder, særlig av tigrene, lemurene og ekornapene. Jeg fikk til og med æren av å få en ekornape først på kneet og deretter på skulderen hvor den viste en særlig interesse for hårstrikket mitt og for glidelåsen på ryggsekken jeg bar på. Følte meg nesten som Pippi Langstrømpe i noen minutter.

Ellers har vi hatt en grillkveld med alle foresatte, en reke- og hvitvinsmiddag med svigers, "kjødd i mørket" hos mine foreldre og ellers tatt livet med ro. Mannen har måttet jobbe litt mer ettersom han fortsatt går på både diett og PT-trening og har blitt tatt av endomondo-bølgen. Heldigvis har vi noen fine løyper i nærområdet vårt.

Her kommer et lite bilderas fra dyreparken (og jeg blir gretten hvis du stjeler bildene mine):
Sibirsk hunntiger
Sibirsk hunntiger
Tankefull ringhalelemur. Cogito ergo sum?
Fotogen modell
Ekornape
Morsomme krabater - ekornaper.
Sulten gaupe i "nordisk villmark"-området.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...