© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

mandag 2. juli 2012

Ny bil på vei!

Hurra! Om noen måneder er jeg den heldige eier av en splitter ny Toyota Yaris Hybrid i fargen "reflex turquoise" - eller turkis metallic på norsk. Papirene ble signert på lørdag og bilen skal forhåpentligvis komme før oktober. Selgeren lovte på tro og ære at det ikke skulle bli noe problem å kjøre med den ikke-EU-godkjente bilen min frem til da.
I følge reklamen har bilen en "sjarmerende front", hva nå det betyr. Mer vesentlig er det at bilen bare har et CO2-utslipp på 79 g/km, NOX 6 mg og drivstofforbruk på lave 0,35 L/mil. For den bilinteresserte kan jeg også nevne at den har en elektromotor på 1,5 liter, akselerasjonen fra 0-100 km/t på 11,8 sekunder, effekt 100 hk (DIN) og et dreiemoment på ca. 200 Nm ved 4,000 o/min. Helt fantastisk.

Av mer praktiske ting har den ryggekamera, aluminiumsfelger, klimaanlegg, skumringssensor, regnsensor, fartsholder, cruisekontroll, armlene foran (!), rattbetjening av multimediaanlegg og håndfri telefon og syv kollisjonsputer, samt nøkkelfri/ Smart start og låssystem. Dere som er spesielt interessert kan titte på Toyotas nettside og lese mer. Det blir interessant å sette seg inn i alle nye knotter og funksjoner, for ikke å snakke om å lære seg automatgir! Det sies å være en lett overgang.

Jeg gleder meg til å bytte bil, men ser ikke nevneverdig frem til å betjene nok et lån.


2 kommentarer:

  1. Men har den koppeholder? Et must... ;o)

    Jeg synes overgangen til automat gikk greit da vi bytta bil for et par år siden. Tror egentlig ikke jeg har hatt noen forsøk på å tråkke på en ikkeeksisterende kløtsj... ;o)

    SvarSlett
  2. Ny bil? Grattis! Og snasen var den også! Og sånt er viktig. Særlig for sånne som meg, som omtaler biler først og fremst med utgangspunkt i fargen! ;-) Som du skjønner, ikke god greie på biler. Men jeg liker at de tar seg frem. Og at de har varme i setet. :-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...