© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

lørdag 17. desember 2011

Øyerapport

Helgen er godt i gang og jeg er ferdig med mine to nattevakter. Gikk av vakt fredag morgen, la meg da jeg kom hjem og stod opp igjen litt etter at mannen kom hjem fra jobb. Og så har jeg igrunnen nydt fredagskvelden. Mannen fikk sendt av gårde to kolli med julegaver via Posten mens jeg sov.

Dere har sikkert ventet i lengsel og spenning på videre rapport om øynene mine. Jeg var altså til øyelege på torsdagen. Det første han gjorde var å gjøre meg enøyd og ba meg lese bokstavene som dukket opp på veggen. Med brillene på - ellers hadde jeg ikke sett noen bokstaver. En oppgave jeg klarte med glans. Jeg har altså gode briller!
Etterpå dryppen han forskjellige dråper i øynene mine og kikket meg dypt inn i øynene. Da han var fornøyd med dette, ville han teste sidesynet mitt. Jeg ble geleidet inn i et annet rom hvor en assistent overtok. Der fikk jeg øyelapp, haka ble plassert på en bøyle foran en hvit bolle, og beskjed om å fokusere på et orange lys foran meg og klikke på en klikker når jeg så hvite prikker som skulle dukke opp forskjellige steder. Uten mine egne briller, men først med et par linser plassert foran meg. Disse ble i testens andre halvdel fjernet for å sjekke det enda mer perifere sidesynet. Ett øye om gangen.

Da denne testen var over, skulle assistenten ta bilder av øynene mine. Se hit og se dit og FLASH! En sabla blits to ganger i hvert øye gjorde omverden veldig sesongfarget lilla en kort stund. Fortalte jeg at noen av de dråpene jeg fikk først var for å gjøre pupillene mine større?

Med følelsen av å ha et lilla filter foran øynene ble jeg tatt tilbake til øyelegens kontor hvor han kikket på resultatene mine. Bildene viste ingen tegn til tromboser. Han kikket meg dypt inn i øynene enda en gang og ba meg flytte blikket i alle retninger. Se ned, ned til høyre, til høyre, opp til høyre, rett opp, opp til venstre, rett venstre og ned til venstre. Som et lydig barn fulgte jeg ordre og han var visst fornøyd med det han så. Heller ingen tegn til netthinneløsning, kunne han melde.
Illustrasjon på lilla filter.
Han satt også med et par ark som så ut som skyteskiver truffet av hagleskudd. Det var sidesynet mitt og klikkingen min. Og nå fortalte han meg - hold dere fast - at jeg hadde det beste sidesynet han noensinne hadde opplevd! Jeg hadde, i følge ham, klikket på absolutt alle blinkene og ikke hatt noen feilklikk! Det var ikke mitt inntrykk etter testen, men jeg tar i mot de komplimenter jeg kan! :-)
Noe slikt som dette, men med flere småsirkler.
Etter alt dette kunne han ikke finne noe feil med synet mitt, og konkluderte med at jeg nok har oftalmisk migrene. En såkalt eksklusjonsdiagnose. Hvilket egentlig betyr at når de ikke finner noe annet galt, så må det antakelig være denne diagnosen. Jeg fikk beskjed om å være oppmerksom på svarte flekker eller lysblink/lyse flekker, hvilket kan være tegn på netthinneløsning. Han var spesielt oppmerksom på dette fordi jeg er svært nærsynt og det er en tilleggskomplikasjon ved EDS.

Før jeg dro fikk jeg enda en dråpe i hvert øye, denne gangen for å få pupillene tilbake i normal størrelse. Jeg kastet et blikk i speilet på vei ut, og jeg hadde MEGA-pupiller! Såvidt man kunne se irisen. På vei tilbake til bilen var jeg innom et par butikker, og merket igrunnen ingen problemer med synet. Først da jeg satt i bilen og skulle kjøre ut av sentrum og hjem, innså jeg at jeg hadde et aldeles forferdelig dårlig syn! Nærsynet var godt, men jo lenger unna jeg så, jo mer uskarpt var synet. Nå satt jeg jo allerede i bilen på vei hjem, men jeg burde nok ikke ha kjørt hjem på egenhånd, så dårlig var synet mitt. Det var bare såvidt jeg kunne klare å lese fartsgrenseskilt! Heldigvis kan jeg veien hjem og ingen ubehagelige, trafikale overraskelser kom.
Bildet er lånt fra denne nedlagte bloggen.
Ettersom jeg bare hadde fått sovet i drøye to timer etter nattevakta pga. øyelegetimen, gikk jeg og la meg igjen. Først da jeg stod opp 3-4 timer senere var synet mitt tilbake til normalen igjen, og jeg merket ingenting på den neste nattevakta heller. Alles gut!

1 kommentar:

  1. Wonderful!! Interessant beskrivelse (detaljert), artig :))

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...