© Opphavsrett ©

© Opphavsrett ©
Alle bilder som linker til en ekstern side (altså en ikke-blogspot-adresse), har jeg lånt fra andre steder. Alle andre bilder (de som HAR en blogspot-adresse) er tatt av meg. Det betyr at jeg har alle rettigheter til bildet og at du IKKE får kopiere det.
Hvis du likevel ønsker å bruke et av mine bilder, er du velkommen til å spørre meg om lov. Det er ikke sikkert jeg er like vanskelig som denne teksten kan tyde på. ;)
©

onsdag 16. november 2011

Julelikør

Woot? Ikke bare lager jeg kvasi-interiør-innlegg, men sannelig skal jeg trå til med en oppskrift også! Jeg kom nemlig over en superenkel oppskrift på julelikør. Christer Berens var på P4, som i sin tur la oppskriften ut på nettsidene sine. Med bilde. Det så fristende ut!
Første utfordring var å få tak i sylteglass, men etter tips fra ei venninne fant jeg dem på Jernia. Da den bøygen var passert, var det bare å handle inn ingrediensene og skride til verks.
Christers julelikør
1 vaniljestang
1 appelsin
1 Norgesglass eller liknende
40 cl vodka eller rom (40%)
40 hele kaffebønner
40 sukkerbiter (ca. 1 dl)
I denne oppskriften er tallet 40 sentralt. Man tar appelsinen og stikker den 40 ganger med en gaffel før den legges i sylteglasset. Deretter fylles resten av ingrediensene oppi, og vodka helles oppi til appelsinen er dekket. Lukk glasset og la stå i 40 dager. Ta-daa! Ferdig!

Min likør skal etter planen være ferdig 1. juledag. Jeg kjenner at jeg gleder meg til å smake på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...